Maria Ungdom

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Maria Ungdom gör skillnad för barn, ungdomar och unga vuxna som har ett riskbruk, skadligt bruk eller beroende av alkohol och andra droger, ofta i kombination med annan psykisk ohälsa. Verksamheten omfattar hela länet och har en hel vårdkedja innefattande akut-och heldygnsvård samt öppenvård. Vi är en del av Beroendecentrum Stockholm och Region Stockholm.

Maria Ungdoms Öppenvård är nu i behov av en sjuksköterska på den regionsdrivna mottagningen på Kungsholmen. Vi tar emot barn och unga i åldern 12-20 år som har eller befinner sig i riskzonen för skadligt bruk av alkohol och andra droger. Här arbetar ett team som består av sjuksköterskor, psykologer, psykoterapeuter och läkare. Tillsammans arbetar vi för att våra patienter får den bästa tänkbara vården. Vi använder oss av processkartor som stöd i vårt arbete. 

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som sjuksköterska ingår bedömningar, provtagning, motiverande samtal, vårdplanering, föräldrastöd samt psykoedukation både i enskilt och i grupp. Du förväntas ta ett övergripande ansvar för samordning av insatser för de patienter du är fast vårdkontakt för. Tät samverkan med övriga kollegor på enheten, anhöriga/närstående, andra myndigheter och vårdgivare är också en viktig del av arbetet. Dokumentation sker i datajournalsystemet Take Care.

Rollen/Erbjudande
Hos oss väntar ett stimulerande och omväxlande arbete i en engagerad och kompetent arbetsgrupp där kollegialt samarbete utgör en central del av arbetet. Vi har ett öppet klimat där det finns gott om utrymme för frågor och stöd. Du får en individuellt anpassad introduktion som utgår från din kompetens och erfarenhet. Vi arbetar aktivt med fortbildning för sjuksköterskor och uppmuntrar till utvecklingsarbete.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har en arbetsplats där man trivs och mår bra. Handledning, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt tillgång till mentor är en självklarhet hos oss.

Anställningsform
Heltid, dagtid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri eller barn och ungdom. Du har erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller erfarenhet av Öppenvård. MI är meriterande men kan också erbjudas inom ramen för tjänsten. Har du Steg 1 är även detta meriterande.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid att våra ungdomar och deras familjer får ett gott bemötande och möts med värme när de kommer till mottagningen. Vi vill att du är lösningsfokuserad och har ett stort engagemang för målgruppen. Du är med fördel strukturerad eftersom arbetet innebär att du själv planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information
Beroendecentrum tillämpar alkohol- och drogtester samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret i samband med nyanställning. Intervjuer sker löpande.

Frågor kan ställas från och med 15/8 till enhetschef Hanna Brännström.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2231
Kontakt
  • Hanna Brännström, 08-12347446
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb