Vill du fokusera på en patient i taget, utmanas i varje patientmöte och lösa problem i ett självständigt team? Har du minst ett års erfarenhet av akutsjukvård? Sök till ambulansen! Vår gedigna introduktionsutbildning startar den 18 september och gör dig väl förberedd för jobbet.

Som sjuksköterska i ambulans är ingen dag den andra lik. Du arbetar i team tillsammans med en specialistsjuksköterska för att ge bästa möjliga vård och omvårdnad i patientens hem, på en olycks- eller skadeplats och under transport. På en olycksplats samverkar ni ofta med andra aktörer som exempelvis polis, räddningstjänst och akutläkare. 

Din kompetens kommer till användning och utmanas vid varje larm då ni oftast är först på plats och möter olika typer av människor i olika skeenden i livet. Du ansvarar bland annat för kommunikation, logistik och körning vid de mer akuta uppdragen och assisterar specialistsjuksköterskan som har det medicinska ansvaret. Genom bedömning och hänvisning medverkar ni till att omhändertagandet av patienten sker på rätt vårdnivå. Då tunga lyft av patient förekommer är det viktigt att du har god fysik.

Du utgår ifrån och ingår i en av våra stationer och får arbeta på andra stationer vid behov. Våra ambulansstationer ligger i Rissne, på Sabbatsbergs sjukhus, i Årsta park och i Solna.

Vi erbjuder

 • En gedigen introduktionsutbildning på 10 veckor om du inte har arbetat inom ambulanssjukvården tidigare.
 • Kollegor med starkt engagemang och hög kompetens.
 • 10 utbildningsdagar per år.
 • C1-körkort om du inte har erfarenhet.
 • 5. 000 kr i friskvårdsbidrag per år.
 • Förmånlig tjänstepension. 

Vi söker dig
Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som kan ta ansvar, samt har ett gott omdöme när du fattar små och stora beslut då arbetet är självständigt. Då inget uppdrag är det andra likt behöver du snabbt kunna anpassa dig till ändrade arbetsförhållanden och arbetstempo, men samtidigt behålla ditt lugn i bemötandet av patienter och anhöriga. Att vara bra på att samarbeta och kunna arbeta med olika kollegor, bemöta patienter, anhöriga och samverkanspartners på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt är en självklarhet för dig och något du är bra på.

Kvalifikationer:

 • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
 • Minst 1 års erfarenhet från akutsjukvård.
 • Erfarenhet av ambulanssjukvård är meriterande. 
 • Har B-körkort och god körvana i stadstrafik.
 • Behärska svenska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.

Startdatum
Du startar din anställning med en 10 veckors introduktionsutbildning den 18 september 2023, om du inte har arbetat i ambulans tidigare. Det är därför viktigt att du kan arbeta på heltid vid startdatumet. Nästa introduktion startar i mars 2024. 

Ansökan och mer information
Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervju görs löpande under ansökningstiden.

Din ansökan vill vi innehåller CV, sjuksköterskelegitimation och övriga arbetsgivarintyg som styrker din vårderfarenhet. Du kan ladda upp dessa i vårt rekryteringssystem när du ansöker.

Inför en eventuell anställning ingår förutom intervju, körtest och fystest då tunga lyft förekommer i arbetet. Vi utför även kontroll hos Socialstyrelsen/IVO och begär in utdrag ur polisens belastningsregister. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

 • Station Västerort/Ekerö; Richard Erhardt, richard.erhardt@regionstockholm.se, 08-123 120 31.
 • Station City; Tony Karlsson, tony.karlsson@regionstockholm.se, 08-123 120 94 eller Göran Widström, goran.widstrom@regionstockholm.se, 08-123 120 46
 • Station Solna/Lidingö; Birgitta Johansson, , birgitta.johansson@regionstockholm.se, 08-123 120 56.

 • Station Söder, Anders Åkerberg, , anders.akerberg@regionstockholm.se, 08-123 120 61. 

 

Sökord: ambulans, sjuksköterska, ambulanssjukvård, AISAB, 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 18 september 2023, om du saknar erfarenhet av att arbeta i ambulans.
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%, treskift
Referensnummer 2023/1838
Facklig företrädare
 • Emil Skoglund, Vårdförbundet, emil.skoglund@regionstockholm.se
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb