Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Inom barnonkolgin på Astrid Lindgrens barnsjukhus sker mycket utveckling. Vi är idag två omvårdnadschefer och vi söker en tredje kollega att vara med och driva den utvecklingen. Är du vår blivande kollega?

Vi erbjuder

Vi erbjuder Dig en möjlighet att tillsammans med oss vara med och utveckla och leda en verksamhet med många goda krafter och ett stort engagemang för våra patienter. Vår grundtanke är att se barnets perspektiv i vården och att sätta barnet och hela familjen i fokus. I det arbetet har du ett stort inflytande.

Inom barnonkologin sker mycket utveckling. Vi har fått statligt stöd att utveckla vården för barn med cancer och vi har påbörjat resan för att bli ett kvalitetscertifierat cancercenter. Som chef på vår avdelning kommer du vara med och leda den resan.

Du ingår i omvårdnadsområdets ledningsgrupp, där våra chefer samarbetar tätt och stöttar varandra. Vi har en arbetsmiljö där nya idéer och åsikter välkomnas.

I dialog med din närmaste chef kommer du erbjudas den inskolning och utveckling du behöver för att vidareutvecklas i din ledarroll. Det finns många sätt att få stöd inom ramen för Karolinskas chef- och ledarskapsutveckling. Här kan läsa mer om att Jobba som chef på Karolinska

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i avdelningsledningen bestående av tre omvårdnadschefer, OVC, varav du är en. Som OVC leder du arbetet och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen.

Du ansvarar och säkerställer tillsammans med dina OVC-kollegor att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.

Du och dina kollegor arbetar nära i delat ledarskap över vårdgolvet och samarbetar med vår sektionschef som är läkare. Tillsammans utvecklar och förbättrar ni arbetssätt och rutiner.

Barnonkologen ligger på plan 12 i den nya sjukhusbyggnaden, NKS. Här har vi en slutenvårdsavdelning och en dagvårdsavdelning. Här finns också en klinisk prövningsenhet. Vi vårdar barn och ungdomar i alla åldrar med olika tumörer, blod- och koagulationssjukdomar.

Barnonkologen ingår i Omvårdnadsområde Högspecialiserad barnmedicin och barnkirurgi Vi har ytterligare en vårdavdelning i Solna och en avdelning i Huddinge samt mottagningar och dagvård både i Solna och Huddinge. Totalt är vi ca 250 anställda. Vi bedriver högspecialiserad medicinsk och kirurgisk barnsjukvård och arbetar tillsammans i team; omvårdnad, medicin och andra professioner.

Vi söker

 • Dig som drivs av ett starkt engagemang för barnen och familjen samt av lust och engagemang för att utveckla vården.
 • Dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare som har en förmåga att se helheten.
 • Dig som är resultatinriktad, samt har god förmåga att kommunicera, engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet och samarbete.
 • Dig som är ett föredöme genom personlig omtanke om dina medarbetare och som tycker mycket om att lyfta andra människor, ta vara på deras kunskap samt stimulera och entusiasmera deras utveckling.
 • Dig som har klinisk kunskap från omvårdnadsarbete kring barn och/eller onkologi.

Kvalifikationer
Krav: Du är legitimerad sjuksköterska och har en akademisk utbildningsnivå minst motsvarande kandidatexamen (gärna magister). Du bör ha tidigare chefs- eller ledarskapserfarenhet.

Meriterande: Det är meriterande om du har erfarenhet av barnsjukvård eller onkologi.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Varmt välkommen med Din ansökan!

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest. karolinska@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1806
Kontakt
 • Annika McCarthy, Verksamhetschef omvårdnad, 08-12375813
Facklig företrädare
 • Ewa Köhler Vårdförbundet, 070-1684068
 • Rozita Zarif Vårdförbundet, 070-0891792
 • Pasi Nyberg, SACO, 072-5808684
 • Kristina Nilsson, Vision, 072-4654855
 • Yvonne Dellmark, Läkarföreningen, 073-6681740
 • Catharina Häggbom, Kommunal, 08-12375173
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb