Psykiatri Nordväst, Öppenvårdssektionen, Soll/Sigt/UV psykosmottagning

Psykiatriska mottagning 2 i Upplands Väsby är en öppenvårdsmottagning för patienter med psykos samt patienter med autisms och samsjuklighet/psykisk utvecklingsstörning.

I vårt arbetssätt ingår farmakologiska, anhöriginriktade och psykologiska behandlingsmetoder. Vi kan även erbjuda friskvårdsaktiviteter för patienterna, genom tillgång till hälsopedagog och Fit for Life. Mottagningen samverkar med avdelningarna i heldygnsvården vid Danderyds sjukhus och Sankt Görans sjukhus, samt med klinikens mobila akutenhet och andra vårdgrannar.

Mottagningen arbetar i ljusa och rymliga lokaler nära Upplands Väsbys pendeltågsstation och centrum. Här arbetar psykologer, sjuksköterskor, en medicinskt ansvarig överläkare, överläkare och i perioder ST-läkare. Mottagningen har en kurator och arbetsterapeut. Medicinska sekreterare bistår med övergripande administration.  Vårt mål är att erbjuda kvalificerade behandlingar till våra patienter och samtidigt skapa en arbetsmiljö som känns trivsam och inspirerande för våra medarbetare. Kollegialitet, erfarenhetsutbyte, ett öppet klimat och kompetensutveckling är viktiga faktorer för våra läkare, faktorer som vi arbetar aktivt med.

Vi ingår i Psykiatri Nordväst – en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med ca 550 medarbetare med målsättning att ge patienterna en god, säker och jämlik vård.

 

Arbetsuppgifter: 

Ditt uppdrag som specialistläkare är att bedöma, utreda, diagnostisera och behandla patienter med schizofreni, relaterade psykostillstånd, autism med samsjuklighet eller psykisk utvecklingsstörning. Vidare ingår handledning av underläkare och ST-läkare i arbetsuppgifterna, samt viss jourtjänst enligt individuell schemaläggning.

 

Kvalifikationer:

Specialistläkare med klinisk erfarenhet inom psykiatri och med ett kompetent kliniskt omdöme samt dokumenterad erfarenhet av handledning/undervisning. Meriterande är ett spetsintresse för patienter inom autism-spektrum. Du har även ett starkt intresse för medicinskt utvecklingsarbete och patientsäkerhetsfrågor.

Arbetsuppgifter:
Som specialistläkare/överläkare hos oss erbjuds du ett omväxlande och stimulerande arbete. Vårt uppdrag är utredning, behandling och rehabilitering av patienter.
Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Som specialistläkare/överläkare hos oss du gör
• bedömningar
• utredningar
• ansvarar för vård och behandling
• du samarbetar med kollegor, vårdgrannar och andra aktörer
• arbetar utifrån den enskilde patientens behov
• du bidrar aktivt till mottagningens utveckling

Som anställd hos oss erbjuder vi
• personlig utvecklings- och kompetensplan
• regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. Vi förutsätter ett genuint intresse för patientgruppen, ett professionellt förhållningsätt och samarbetsförmåga.

 

Förmåner:
Vi erbjuder; Flexibel arbetstid. Möjlighet att arbeta på distans i viss utsträckning.
Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, fri öppen sjukvård, flertalet försäkringar samt utökat antal semesterdagar för dig över 40 år.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1635
Kontakt
  • Enhetschef, Soso Josef Tateladze, 0812344036
  • medicinskt ansvarig överläkare, Angelika Séllen, 0812344035
Facklig företrädare
  • Mikael Hedberg, läkarföreningen, 0762929194
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb