Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhuset har en omfattande njurmedicinsk verksamhet med ca 30 anställda läkare. Vår verksamhet är förlagd till både Huddinge och Solna samt till två externa mottagningar på Södermalm. Vi stärker nu upp vårt team med ytterligare två specialistläkare.

Vi utreder och behandlar patienter inom alla delar av njurmedicin, från akut och kronisk njursjukdom till dialysbehandling, njurtransplantation och -donation. Vid våra njurmottagningar utreds och behandlas patienter med folksjukdomar såväl som sällsynta njursjukdomar. Vi har en stor dialysverksamhet med en hög andel hem- och självdialyspatienter.  
I vårt uppdrag ingår högspecialiserad och specialiserad vård, kvalitetsutveckling, forskning och undervisning. Vårt arbetssätt är teamorienterat i nära samarbete med andra yrkesgrupper och med våra patienter. Vi har ett kollegialt arbetsklimat och stora möjligheter till samarbete inom vår egen verksamhet och med andra specialiteter inom Karolinska.

Om tjänsten

Tjänsten innebär arbete inom olika delar av vår verksamhet inkl vår jourverksamhet. Arbete på njurmedicinsk mottagning, slutenvård och dialys kan varieras liksom geografisk arbetsplats. Beroende på ditt intresse och ev specialkompetens finns stor möjlighet att anpassa tjänstgöring och ansvarsområden. Inom vår verksamhet är vetenskapligt arbete, handledning och utbildning en naturlig och viktig del av arbetsuppgifterna. 

Vi söker 

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och uppskattar teamarbete. Du är ansvarstagande och vill vara med och utveckla den njurmedicinska vården. Du har en god pedagogisk förmåga och kan handleda medarbetare och studenter. Du vill bidra till enhetens forskningsaktivitet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad läkare med specialistbevis inom njurmedicin.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/658
Kontakt
  • Helena Rydell, 0724-682384
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, Joakim Österman, joakim.osterman@regionstockholm.se
  • Läkarföreningen, Pälle Hedman, palle.hedman@regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-16

Tillbaka till lediga jobb