Vill du vara en del i utvecklingen av den specialiserade barn- och ungdomspsykiatriska vården?

Vi utlyser nu ett treårigt uppdrag som sektionschef för BUP Sektion specialiserad öppenvård som består av ett antal etablerade öppenvårdsmottagningar. I syfte att säkerställa att alla patienter får en jämlik vård arbetar BUP Stockholm sedan några år tillbaka med att anpassa verksamheten till en processtyrd organisation. I linje med det pågår ett vidare arbete för att utforma en lämplig organisation och vårdinnehåll och ansvaret att utforma detta tillsammans med ledning, enhetschefer och medarbetare vilar på sektionschef och medicinskt ledningsansvarig överläkare (MLA).

Läkarrekrytering är av central betydelse liksom behovet att säkerställa sjuksköterskekompetens på mottagningarna utöver de andra professionskompetenser som idag finns, då vi ser ett ökat behov eftersom BUP blir mottagare av nya uppdrag. Samarbete både internt med övriga BUP och externt med bland annat skola och socialtjänst är viktiga hörnstenar i arbetet. Sektionen består av cirka 450 medarbetare.

Som sektionschef ingår du i BUP Stockholms ledningsgrupp där du tar ett aktivt och gemensamt ansvar för verksamheten i sin helhet. Vi sitter i fina lokaler på Sachsgatan Södermalm med utsikt över Årstaviken.

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef har du det samlade ledningsansvaret för sektionen. Du arbetar nära en medicinskt ledningsansvarig överläkare på sektionen och Du är underställd verksamhetschef.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss

- att du har akademisk utbildning inom ett sjukvårdsyrke och erfarenhet av chefs- och/eller ledningsuppdrag
- att du har erfarenhet av och god förmåga att leda genom andra chefer
- att du har en god förmåga att arbeta strukturerat med förändrings- och utvecklingsarbete
- att du har god kännedom om och erfarenhet av kliniskt arbete med någon eller några av de patientgrupper som är målgrupper för sektionens arbete
- att du har en god förmåga att samverka internt och externt
- att du har goda referenser som chef och ledare

Personliga egenskaper

Du är resultatorienterad med förmåga att formulera konkreta mål och leda verksamheten till måluppfyllelse. Du uppvisar ett gott kommunikativt ledarskap samt har en förmåga att engagera, och bidra till ett gott och öppet arbetsklimat. Du har ett utpräglat fokus på samarbete över gränserna vilket är avgörande i det stora sammanhang som BUP är en del av. Du har även en god förmåga att på ett respektfullt sätt och med tydlighet hantera konflikter som uppstår. Du ser ledningsarbetet som ett teamarbete där var och en ständigt arbetar för att göra alla andra bättre.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i dessa avseenden.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, möjlighet till löneväxling, avtalspension och försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5000 kr per år).


Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om oss

BUP Sektion specialiserad öppenvård är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/533
Kontakt
  • Verksamhetschef Göran Rydén, 08-51452088.
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
  • Ulrika Sundbye Vårdförbundet, 08-12340490.
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
  • Amanda Aldervall, Läkarföreningen, 070–3239230.
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-01

Tillbaka till lediga jobb