Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 131 DS

Vill du bli en av oss! Avd.131 söker sjuksköterska. Psykiatri nordväst, Danderyds sjukhus

Söker du nya utmaningar inom psykiatrisk heldygnsvård, eller vill du bredda redan befintliga erfarenheter inom området? Vill du, liksom vi, hjälpa människor som har det svårt och som mår psykiskt dåligt? Vi söker dig som har ett stort medmänskligt engagemang och som är driven att hjälpa våra patienter med psykisk ohälsa.

Avdelning 131, är en del av Psykiatri Nordväst och ligger på Danderyds sjukhus. Avdelningen har 17 vårdplatser och en differentiering mot allmänpsykiatri och personlighetssyndrom. På avdelningen välkomnas patienter med depression- och ångestproblematik, olika personlighetssyndrom, neuropsykiatriska funktionshinder samt samsjuklighet med missbruk är vanligt förekommande. Arbetsområdet inom psykiatrisk heldygnsvård är brett, och arbetet här på avdelningen är både spännande och varierande. Vi arbetar även med självvald inläggning (SI). Syftet med SI är att stärka patienternas autonomi och möjlighet att söka heldygnsvård på eget initiativ. Det skrivs en överenskommelse mellan patienten, avdelningen och patientens öppenvårdsmottagning.

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor/skötare och läkare gemensamt för att ge våra patienter bästa möjliga vård och till vår hjälp har vi kurator och arbetsterapeut. Vi arbetar i team för att ge nära vård och alltid ha patientens fokus. Vi värnar om patientens upplevelse av vården och vårdmiljön på avdelningen och har varje vecka s.k. patientforum tillsammans med en erfaren mötesledare. Vi erbjuder alla patienter ett samtal om dagen, och har också börjat med samtalsbehandling, KBT i heldygnsvården, ACT. Vi månar om att tillvarata och stärka patientens egna förmågor och resurser till förbättring och som stöd i detta har medarbetarna möjlighet att få extern handledning. att medverka i handledarträffar med en extern KBT-terapeut.

Kompetensutveckling är viktigt för oss och alla våra medarbetare har möjlighet att medverka i olika utbildningar och kurser. För dig som sjuksköterska kan vi erbjuda att genomföra din specialistutbildning i psykiatri inom ramen för din heltidsanställning. Vi har infört funktionsroller för sjuksköterskor, detta innebär att du som har specialistkompetens har möjlighet att ta uppdrag inom specifika ansvarsområden med fokus på ett långsiktigt strategiskt arbete.


Arbetsuppgifter:

Som sjuksköterska förväntas du leda omvårdnadsarbetet kring våra patienter, vilket innebär att planera och utföra omvårdnadsåtgärder. Du deltar i ronder tillsammans med läkare och övrig personal, samt utför sedvanliga sjuksköterskeuppgifter såsom venprovtagning, läkemedelshantering samt journalföring. Vi använder oss av Take Care som journalföringssystem. I arbetsuppgifterna ingår även stödsamtal med patienter samt kontakt och samordning med andra vårdgivare, kommun och anhöriga/närstående.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid (38:15 tim/v).

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller specialistutbildning i psykiatri ses som meriterande men inget krav.

 

Personliga egenskaper:
Vi ser att du som sökande är flexibel i hur du prioriterar, planerar och utför dina arbetsuppgifter. Du är tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett tydligt och rättvist sätt. Då vi som team ofta arbetar i ett högt tempo krävs att du har lätt för att samarbeta och att kommunicera med dina kollegor. Framför allt önskar vi att du är intresserad av psykiatrisk heldygnsvård, samt motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrig information:
Vi har flextid och erbjuder kvarstannande bonus samt generösa friskvårdsförmåner som friskvårdsbidrag 4000 kronor per år.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/372
Kontakt
  • Enhetschef, Eva Stridh, 08-12355816
  • bitr. enhetschef Emma Hannerstam, 08-12355897
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb