Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Närsjukvård, Allmänmedicin

Vill du utveckla framtidens hälso- och sjukvård?  Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt? då kan vi och hälso- och sjukvårdsförvaltningen vara rätt för dig!

Om tjänsten

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm ansvarar för att länets invånare erbjuds en god hälso- och sjukvård. Vi söker dig som är intresserad av hälso- och sjukvård och som vill bidra till en god och nära vård för länets invånare.

Enheten för Allmänmedicin tillhör Närsjukvårdsavdelningen som är en del av hälso- och sjukvårdsförvaltningen inom region Stockholm. Avdelningens uppdrag är huvudsakligen att bidra till vårdens utveckling samt handläggning i samband med upphandlingar och uppföljning av vårdavtal inom primärvården i region Stockholm. Enhetens avtalsområden utgörs huvudsakligen av husläkarverksamhet med basal hemsjukvård, närakuter och läkarinsatser i särskilda boenden för äldre (SÄBO). Enhetens huvudsakliga uppdrag är att teckna avtal med vårdgivare inom ovanstående avtalsområden samt att följa upp den levererade vården vad gäller t.ex. omfattning, ersättning och kvalitet. En viktig uppgift för enheten är också att bistå den politiska organisationen med kunskap och fakta som underlag till politiska beslut.

På enheten arbetar i dagsläget 18 personer varav 12 är avtalsansvariga, och vi söker nu en avtalsansvarig kollega till enheten.

Du arbetar som en del i team där du bidrar med värdefulla insatser för att tillsammans med oss nå vårt gemensamma uppdrag att utveckla vården i region Stockholm.

Som avtalsansvarig är din huvudsakliga arbetsuppgift att ansvara för:

 • Avtal med vårdgivare inom avtalsområdet husläkarverksamhet med basal hemsjukvård, följa upp avtal och genomföra utredningar kopplade till enhetens uppdrag
 • Följa upp resultat och föra dialog med vårdgivarna om verksamheten och dess utveckling
 • Handlägga ärenden och ta fram beslutsunderlag till den politiska organisationen samt bidra i genomförandet av politiskt fattade beslut
 • Genom kunskapsinhämtning utveckla och styra enhetens vårdområden utifrån den strategiska inriktning som har tagits fram för hälso- och sjukvården i regionen
 • Samverkan och samarbete med andra enheter och avdelningar inom förvaltningen, myndigheter, kommuner, övriga regioner och andra samarbetspartners
 • Samverkan med patient- och brukarorganisationer

Vem är du?

Som person är du analytisk, mål- och lösningsfokuserad, drivande, nätverksbyggande och stresstålig då stora strukturförändringar sker inom avtalsområdet. Du kan genomföra kvalificerade utredningar och du kan arbeta utifrån fastlagda mål. Du tar eget ansvar för ditt arbete, gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Du har god förmåga att vid behov självständigt omprioritera dina arbetsuppgifter.

En stor del av arbetet sker i arbetsgrupper, en god samarbetsförmåga är avgörande för att du ska lyckas i rollen. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du har lätt för att förmedla information, det är viktigt att du har god förmåga att skapa bra relationer med vårdgivare och andra samarbetspartners utanför enheten.

Du förväntas ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då enheten till stor del kommunicerar skriftligt samt förser den politiska organisationen med underlag inför beslut.

Vi söker dig som har akademisk examen inom hälso- och sjukvårdsområdet, juridik, statsvetenskap eller annan relevant utbildning. Du har erfarenhet av förvaltnings-, avtals-, och uppföljningsarbete samt utvecklingsarbete, gärna inom hälso- och sjukvård.

Det är en fördel om du har kunskap om hälso- och sjukvårdssystemet och gärna inom enhetens verksamhetsområden. Har du dessutom erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation ser vi även det som en fördel. Självklart har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen.
Vi sitter på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig med både buss och tunnelbana.

Ansökan

För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/242
Kontakt
 • Anna Jakobsson Ernudd, 070-0028076
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Heléne Söderholm, Vision, 08-12314054
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
 • Anneli Sandberg, Vårdförbundet, 08-12313897
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb