Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Digitalisering och IT

Vill du utveckla Sveriges största datalager inom hälso- och sjukvård?  Vi söker dig, som vill möjliggöra för oss att lyckas i vårt uppdrag att ansvara för data och analysplattform som förenar sjukvårdens produktion med invånarnas konsumtion. Tycker du som vi att det är viktigt att förbättra vården i Region Stockholm? Då kan Hälso-och sjukvårdsförvaltningen vara rätt för dig!

Om tjänsten

I din roll kommer du ansvara för förvaltningsobjektets tekniska komponenter, exempelvis SAS-plattformen och datalagringslösningen. Bland övriga system ingår inrapporteringssystemen dit vårdgivarnas journalsystem är anslutna. Du har ansvar för kravställning och uppföljning av leveranser från system- och driftleverantörer. I rollen ingår att arbetsleda IT specialister, SAS-experter och eventuella andra konsulter som jobbar för förvaltningsobjektet samt att ansvara för budget tillsammans med verksamhetsnära förvaltningsledare och objektägare. Vår styrningsmodell är en modifierad version av pm3.

Du kommer ha en nyckelroll i att driva förändringar, förbättringar och eventuella nyutvecklingsprojekt. Tillsammans med förvaltningsledaren ska du planera och genomföra förvaltningsplaner och du ska självständigt utarbeta 3 årsplaner på strategisk nivå för systemmiljön.

I arbetsuppgifterna ingår även att:

 • stå för de tekniska kunskaperna för design, arkitektur och utveckling av förvaltningsobjektets komponenter, framför allt med hänsyn till datalagring, integrationer och visualisering
 • bevaka och driva nödvändiga uppgraderingar mm av IT-komponenter tillsammans med leverantörer. T.ex. större migrering och modernisering
 • hantera förbättringsbehov och backlogg
 • samverka med regionens ekosystem för datalagring och informationsdelning
 • skapa och förbättra verksamhetsprocesser för BI-lösningar
 • kvalitetssäkra inhämtning, laddning, export av information och script av informationsmängder

Vår enhet ansvarar för de digitala verksamhetsstöden för avtal, ersättning och uppföljning av hälso- och sjukvård i Stockholm. Du blir en del av ett trevligt och högst kompetent team om ett 20tal medarbetare med bred kompetens om verksamhet och system. Vi arbetar nära avtals- och uppföljningsansvariga, analysenheten och samarbetar med sjukvården, journalleverantörer, akademin och myndigheter.

Vem är du?

Som person styrs du av mål och resultattänkande och tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta med andra och är duktig på att anpassa din kommunikation till mottagaren. Vidare är du duktig på att bryta ner och analysera komplexa problem och du fortsätter att arbeta tills du hittat en lösning. I en ledande roll kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att ditt budskap har nått fram.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är utbildad dataingenjör eller systemvetare och har stort intresse och kunskap inom datalagring, integrationer, informationsdelning samt beslutsstöd, framför allt inom SAS eller motsvarande. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från liknande roller.

Vi ser det som en fördel om du är utbildad SAS-programmerare, certifierad IT-arkitekt eller utbildad inom IT- och informationssäkerhet. Om du har erfarenhet av migrering och modernisering av datalagringslösningar och erfarenhet som beställare av IT förvaltning, vidareutveckling och projekt är det också en fördel. Det är meriterande om du tidigare har arbetet i en ledande roll, med förändringsledning eller inom en offentlig verksamhet.

Vårt erbjudande

I den här rollen får du möjligheten att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor påverka ett av hälso- och sjukvårdens viktigaste datalager. Du får vara med och utveckla och öka nyttjande av hälso- och sjukvårdsdata för att förbättra befolkningens hälsa. 

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Lindhagensgatan. Hit tar du dig enkelt via tunnelbana eller buss.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor.

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Sofie Österman (sofie.osterman@regionstockholm.se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/60
Kontakt
 • Sofie Österman, 0700028298
 • Seher Korkmaz, 070-0021878
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Heléne Söderholm, Vision, 08-12314054
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
 • Anneli Sandberg, Vårdförbundet, 08-12313897
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Tillbaka till lediga jobb