Rättspsykiatri Vård Stockholm

Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela Stockholms län. Våra patienter är personer som av domstol överlämnats till rättspsykiatrisk vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV).  Vi har också uppdrag att vårda andra frihetsberövade personer som är i behov av psykiatrisk vård. 

Avdelning H1-H2 (akutenhet) är en högstrukturerad vårdenhet i säkerhetsklass 1 som tar emot akut psykiskt sjuka patienter för i huvudsak vård enligt lag om rättspsykiatrisk vård (LRV). 
Patienterna är ofta misstänkta för grov brottslighet, många i kombination med missbruksproblem och vårdas hos oss både under den juridiska processen, fram tills domen vinner laga kraft, och efter det att domen vunnit lagakraft. 
Vi tar även emot patienter från kriminalvårdsanstalt för kortare bedömning och omvårdande insatser.  

Avdelning H3-H4 (omvårdnadsenhet) är en vårdenhet i säkerhetsklass 2. Vi vårdar personer med multifunktionsnedsättningar, såsom psykisk sjukdom, hjärnskada, allvarlig personlighetsstörning, missbruk och intellektuell funktionsnedsättning. De flesta av våra patienter vårdas enligt LRV, dvs personer som har begått brott under inflytande av allvarlig psykisk störning. Den högspecialiserade vården tar sin utgångspunkt i patienternas komplexa psykiatriska problematik och oftast med somatisk ohälsa som följd. Målsättningen med den rättspsykiatriska vården är att habilitera och rehabilitera patienterna till ett drogfritt liv i samhället med ökad psykosocial funktion och minskad risk för återfall i brott. 

Som undersköterska hos oss erbjuds du ett arbete med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna består av  sedvanliga undersköterskeuppgifter där vi utgår från patientens vårdplan och ett ständigt pågående säkerhetsarbete. Du deltar i omvårdnadsarbetet kring patienten, vilket bl a består av individuell vårdplanering. All vård och behandling är teamorienterad vilket innebär att du tillsammans övriga professioner inom verksamheten arbetar tillsammans runt patienten för att anpassa vårdinsatserna efter varje patients individuella behov. Dokumentation sker i journalsystemet Take Care.

Mer information om oss och Helix hittar du här: Läs mer 

Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Yrkeshögskola specialistundersköterska, Komvux (minimum 1350 poäng) alternativt annan likvärdig utbildning.

Du kan även ha arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatri, kriminalvården, behandlingshem eller liknande verksamhet

Du är trygg i din yrkesroll och kan agera flexibelt och lösningsorienterat. Då teamarbetet är centralt på avdelningen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du nyfiken, engagerad och bidrar gärna med idéer för att utveckla verksamheten.

Ange i din ansökan om du är intresserad av:
1. Akutenheten (H1/H2)
2. Omvårdnadsenheten (H3/H4)

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden.   
Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10388
Kontakt
  • Jeanette Björnstam (H1/H2), 08-12348046
  • Lena Karlsson (H3/H4), 08-12349489
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, Kommunal, 08-12340466
Publicerat 2023-01-03
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Tillbaka till lediga jobb