Karolinska Universitetssjukhuset, Barn PMI, Perioperativ

Har du intresse av att axla ett uppdrag som vårdledare och operativt leda och planera vår verksamhets operationslogistik och samtidigt vara ett kompetensstöd i daglig drift? Då finns ett givande uppdrag för dig att söka!

 

Vi erbjuder
Barn PMI är en arbetsplats med ett stimulerande uppdrag med många specialiteter och ett delaktigt och närvarande ledarskap. Som vårdledare hos oss blir du en del av ett inkluderande och omtänksamt team i en ledande position direkt underställd Omvårdnadschef (OVC).

Du får en individuellt utformad inskolning och en personlig utvecklingsplan baserad på din erfarenhet och kunskaper utifrån kompetensstegen.

I rollen som vårdledare är det viktigt för oss att du som leder och utvecklar andra även får påfyllnad av din egen kompetens, och erbjuder dig Karolinskas ledarskapsutbildning och kontinuerliga träffar med övriga vårdledare och OVC samt verksamhetens interna utbildningar med inriktning mot ditt eget område inom anestesi och/eller operation.

Vårdledare är i tjänst måndag-torsdag 7-16 samt fredag 7-14.

Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom friskvårdstimme alt friskvårds bidrag.


Om oss
I Funktion Barn PMI, Barnoperation i Huddinge ingår områdena anestesi, operation och pre- och postop-avdelningar med uppvak, alla speciellt ordnade för våra barnpatienter. Vi bemannar sex operationssalar i toppmodern miljö och vårt uppdrag är högspecialiserad kirurgi med ett stort utbud av kirurgiska ingrepp på barn från nyfödda upp till 18 år.

Verksamheten bedriver högspecialiserad kirurgi med akuta och elektiva operationer samt öppenvårdskirurgi. Våra kundkliniker består av öron- näsa och halskirurgi där vi har riksvårdsuppdraget för cochlea-implantatsoperationer på barn. Övriga verksamheter är medicin barnen/hematolog/njur samt gastrobarnen. Vi bedriver en stor del extern verksamhet ihop med interventionslabben i form av MR undersökningar, ERCP verksahet samt angiografisk verksamhet.

Tillsammans, i tvärprofessionella team, fokuserar vi på att ge våra barn den bästa vården i Sverige. 

Du kan läsa mer om oss här!


Om tjänsten
Vårdledaruppdraget innebär att operativt planera och leda den dagliga operationsverksamheten på Barnoperation och koordinera operationspersonalen på salarna. Där ingår också att samordna patientflödet i samråd med Ledningsansvarig anestesiolog (LA), receptionsansvarig anestesisjuksköterska samt Vb. prioriteringsansvarig kirurg.

Tanken är att vårdledare skall vara frikopplad från den direkta patientvården och överblicka verksamheten med maximal tillgänglighet för medarbetarna. Det innebär att vårdledare bedömer vårdbehovet och fördelar personalen i relation till vårdtyngd och ansvarar för översikten av in- och utflödet av patienter. Där ingår även att förplanera nästkommande dag gällande personal, operationsanmälningar, instrument, MTA.

I tjänsten ingår att verka för en patientsäker vård och att ha kontroll över verksamhetens processer, mål och visioner. Men också att bistå OVC gällande enhetens inköp och förbättringsområden samt medverka till att gällande riktlinjer och rutiner följs, nya implementeras samt utvärderas.

Vårdledaren medverkar vid introduktion och inskolning av nya medarbetare och ombesörjer VFU och studentplaceringar tillsammans med OVC och utbildningsledare.


Vi söker
Dig som är erfaren anestesi- eller operationssjuksköterska och som har ett stort intresse av arbetsledning och drivs av ett starkt engagemang för ditt arbete och vill vara med att utveckla vår verksamhet. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av att arbeta som operations- eller anestesisjuksköterska, men vill uppmuntra även dig med kortare erfarenhet att söka då vi framför allt söker dig med rätt personliga egenskaper för uppdraget.

Hos oss får du ett arbete där du arbetar självständigt med ett stort ansvar över verksamhetens kollegor och patienter. Därför är god kommunikation och samarbetsförmåga med patienter, anhöriga och kollegor en självklarhet för dig. Vi tror att det är viktigt att du som söker hit är villig att ta dig an nya utmaningar och erfarenheter.

Som person är du trygg i din yrkesroll och du leder dina kollegor genom inspiration och motivation då du bidrar med din kunskap och engagemang på ett pedagogiskt sätt. Du håller dig uppdaterad inom din egen profession och om vad som sker inom verksamheten och bidrar till utveckling och framåtskridande inom enhetens område.

Självklart delar du våra värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.


Kvalifikationer
Krav: Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom anestesisjukvård eller operationsvård. Minst 3 års erfarenhet inom ditt specialistområde.

Meriterande: Erfarenhet och/eller utbildning inom arbetsledning.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1 CV
2 Personligt brev
- Yrkeslegitimation
- Bevis om specialistkompetens
- Utbildningsbevis
- Kursintyg

Om rekryteringsprocessen
Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med din ansökan.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen att söka en riktigt spännande och utvecklande tjänst!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-10
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10043
Kontakt
  • Veronica Fransson Farias, 0858586395
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2022-12-16
Sista ansökningsdag 2023-01-26

Tillbaka till lediga jobb