Psykiatri Södra Stockholm, Heldygnsvård Psykiatri Södra Stockholm,

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Vi startade under hösten 2023 upp en helt ny avdelning för allmänpsykiatrisk vård på Nacka sjukhus. I huset finns idag nio psykiatriska vårdavdelningar, vilka alla är en del av Psykiatri Södra Stockholm och bedriver sjukvård i Region Stockholms regi. Detta innebär att vi är en del av Nordens största byggnad med psykiatrisk heldygnsvårdvård. Arbetsplatsen ligger i nybyggda lokaler på Nacka sjukhus intill Ektorps centrum, med goda kommunikationer samt nära till natursköna Nyckelviken

 

Avdelning 20

Avdelning 20 är en heldygnsvårdsavdelning med 16 vårdplatser och inriktning allmänpsykiatri. Vi erbjuder behandling och omvårdnad för patienter från 18 år och uppåt som huvudsakligen lider av depressioner, ångestsyndrom, affektiva sjukdomar, personlighetssyndrom, självmordsproblematik, ätstörningar och svårare krisreaktioner.

Då avdelningen är nyöppnad har vi haft den stora fördelen och möjligheten att från start tillsammans utarbeta vårt arbetssätt, upprätta rutiner och skapa en avdelning där vi tillsammans jobbar för en trygg och givande arbetsmiljö. Vidare har vi i samband med nystart haft chansen att rekrytera medarbetare som har förståelse för vikten av ett gott och respektfullt bemötande, så att vi som grupp tillsammans kan sträva efter en högkvalitativ vård för våra patienter. 

 

Ditt arbete som Enhetschef

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL). Ni ingår tillsammans i sektionens ledningsgrupp. På varje subavdelning finns även en biträdande enhetschef.

Du, tillsammans med MAL, ansvarar för tillämpningen av standardiserade diagnosspecifika vårdprocesser, ni verkar för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument ligger till grund för den vård som erbjuds. Du har det ekonomiska ansvaret för avdelningen och arbetar även med arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor, kompetensutveckling och rekrytering av medarbetare. Du har även stöd från ekonom och HR-konsult, patientsäkerhetshandläggare, erfarna kollegor och närmaste chef för att få bästa möjligheter att klara ditt uppdrag.

Ledningsuppdraget innebär budget-/, resultat och personalansvar.

 

Våra förväntningar på dig

Du är en nyfiken, utvecklingsfokuserad person med stort intresse för kvalitetsfrågor. Du bör ha god organisations- och samarbetsförmåga och dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med MAL samt övriga läkare, chefer och medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten såväl lokalt på avdelningen som inom sektionen för heldygnsvård i Psykiatri Södra Stockholm som helhet.

Vidare är det meriterande ifall du är legitimerad sjuksköterska, med flera års erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad. Det är även meriterande med en specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet och gärna även att du har ett särskilt intresse för målgruppen.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 
Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning.  

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3912
Kontakt
  • Michaela Bassili, 08-12341034
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-08-01
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb