Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatrisk avdelning 30 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.


Om Psykiatrisk avdelning 30 med inriktning mot psykossjukdom

I slutet av 2019 slog avdelning 30 upp portarna och välkomnar patienter med psykiatrisk problematik i behov av heldygnsvård. Vi vårdar främst patienter med psykossjukdom och har 16 vårdplatser. Vi betonar värdet av evidensbaserad diagnostik och behandling och för att säkerställa kvalitet och jämlik vård vägleds insatserna och arbetet av diagnosspecifika vårdprocesser. Patienterna vårdas av medarbetare i multiprofessionella team som består av undersköterskor, sjuksköterskor, kurator, läkare samt medicinsk sekreterare som alltid har patientens bästa i fokus.

På avdelningen är vi i implementeringsstadiet med personcentrerad vård och olika arbetssätt för att stödja detta. Vi implementerar också flera utav de tio interventioner som ingår i Safewards, ett arbetssätt för att minska hot, våld och tvångsåtgärder för en trivsammare miljö för så väl patienter som personal. Läs gärna mer på www.Safewardssverige.wordpress.com

Psykiatri Södra Stockholm har en tradition av deltagande i olika forskningsstudier och projekt med syfte att utveckla patientsäkerhet och arbetsmiljö. Vi arbetar aktivt med dessa frågor inom ramarna för bland annat lugnande strategier, Lugna Rummet samt hot- och våldsprevention utifrån Bergenmodellen.

 

Ditt arbete som Enhetschef

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL). Ni ingår tillsammans i sektionens ledningsgrupp. På varje avdelning finns även en biträdande enhetschef.

Du, tillsammans med MAL, ansvarar för tillämpningen av standardiserade diagnosspecifika vårdprocesser. Ni verkar för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument ligger till grund för den vård som erbjuds. Du har det ekonomiska ansvaret för avdelningen och arbetar även med arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor, kompetensutveckling och rekrytering av medarbetare. Du har även stöd från ekonom och HR-konsult, patientsäkerhetshandläggare, erfarna kollegor och närmaste chef för att få bästa möjligheter att klara ditt uppdrag.

Ledningsuppdraget innebär budgetresultat och personalansvar.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ett aktivt ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på avdelningen och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vidare är det meriterande ifall du är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad. Det är även meriterande med en specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder möjlighet att arbeta på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter detta intressant?

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3889
Kontakt
  • Michaela Bassili, 08-12341034
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-08-01
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb