Vi erbjuder dig ett spännande chefsuppdrag, där du får vara med och driva förändrings- och förbättringsarbete med fokus på patienternas och medarbetarnas bästa. Som enhetschef inom klinisk farmaci får du möjlighet att leda en hängiven medarbetargrupp som har ett stort hjärta för verksamheten. Du rapporterar direkt till vårdchef.

I din kliniska tjänstgöring får du arbeta patientnära och är en del av vårdteamet på vårdavdelning, anestesimottagning och akutmottagning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra läkemedelsgenomgångar och individanpassade råd om läkemedelsbehandling till patient och/eller vårdpersonal. Det innebär att du har ett varierande uppdrag med stort utrymme för eget ansvar men alltid med stöd av hjälpsamma kollegor.

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och möjlighet till löneväxling.

Allt om dina förmåner

 

Arbetsbeskrivning för enhetschefsuppdraget

I rollen som enhetschef kommer du att vara ansvarig för enhetens personal, budget, kvalitet, arbetsmiljö, rekrytering och utveckling. Du coachar och ger förutsättningar för medarbetarna att utvecklas. Du håller utvecklings- och lönesamtal, rekryterar samt introducerar nya medarbetare. Du arbetar aktivt för ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Utöver ovan har du ett övergripande ansvar för klinisk farmaci vilket innebär att säkerställa en hög patientsäkerhet, ett gott patientbemötande och en vård av god kvalitet. Uppdraget innebär också att bryta ner verksamhetsområdets mål och strategier till individuella mål för medarbetarna utifrån enhetens verksamhetsplan. Du driver förbättrings- och förändringsarbeten samt genomför uppföljningar. Utveckling av klinisk farmaci är en viktig del i ditt chefsuppdrag.

 

Arbetsbeskrivning för klinisk tjänstgöring

Du arbetar i ett roterande tjänstgöringsschema med arbetsuppgifter såsom läkemedelsgenomgångar på akutmottagning, vårdavdelning och mottagning i samband med bokade patientbesök. Du kommer att hålla i utbildningar för våra patienter och andra vårdprofessioner i läkemedelsrelaterade frågor.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från tjänstgöring inom Klinisk farmaci och med tidigare chefsuppdrag. Du är legitimerad apotekare/ receptarie med magisterexamen i klinisk farmaci.

Tidigare erfarenhet av arbete inom klinisk farmaci inom slutenvård, öppenvård och akutmottagning är meriterade. Du bör kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift. Om du har tidigare erfarenhet av TakeCare och Orbit är det meriterande.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med ett genuint intresse för ledarskap. Du drivs av att utveckla vården och förbättra processer. Du är engagerad, har god samarbetsförmåga och kan skilja på personligt respektive professionellt bemötande i din kontakt med patienter och medarbetare.

Vidare har du förmågan att se helheten och ta hänsyn till ett större perspektiv. Du förstår din egen roll men ser även till hela verksamhetens bästa. Du är resultatinriktad och kommunikativ med förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat genom delaktighet.

Du är ett föredöme genom personlig omtanke om dina medarbetare och lyfter andra människor, tar vara på deras kunskap samt stimulerar och entusiasmerar deras utveckling.

Eftersom vår verksamhet har stort fokus på utveckling av den kliniska farmacin så söker vi dig som är driven och har ett stort intresse för utvecklingsarbeten. 

Utöver detta söker vi personer med följande egenskaper:

Personlig mognad, du litar på din egen förmåga och behåller lugnet i stressamma situationer. Självständighet, du trivs med att ansvara för din arbetsdag. Du organiserar och planerar ditt arbete väl. Flexibel, då du befinner dig i en föränderlig vardag förmår du att anpassa dig efter vad verksamheten behöver/kräver för dagen.  Samarbetsförmåga, du samarbetar för att nå gemensamma mål. Du hjälper medarbetare och är prestigelös nog att rycka in när det behövs. Kvalitetsmedveten, du sätter patientsäkerheten i första rummet.

 

Övrigt

Tillsvidareanställning som klinisk farmaceut/apotekare med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef. Förordnandet löper på fyra år med möjlighet till förlängning.

Tjänsten är uppdelad 40% som enhetschef och 60% kliniskt arbete. 

 

Om verksamheten

Klinisk farmaci är organiserad under verksamhetsområde Kirurgi- och urologi men har även uppdrag som utförs inom andra verksamhetsområden. Inom kliniken bedriver vi både akut och elektiv kirurgi- och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Region Stockholm, men även utomlänspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3844
Kontakt
  • Irina Ekstrand, 070-2066086
Facklig företrädare
  • Lokala företrädare för respektive fackförbund, 08-12355000
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb