Till Inköp och Upphandling på trafikförvaltningen Region Stockholm söker vi en resultatorienterad inköpare som utöver att genomföra direktupphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar och stödja verksamheten i inköpsfrågor tar ansvar för att utveckla arbetssätt och rutiner inom verksamhetsområdet.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Trafikförvaltningen är en beställarorganisation med en årlig spend på över 22 miljarder. Ett flertal avrop sker ute i verksamheten men när det gäller direktupphandlingar över ett visst värde och förnyade konkurrensutsättningar leder inköp processen. Som inköpare genomför du direktupphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar inom hela trafikförvaltningens verksamhetsområde och har därför väldigt breda kontaktytor mot resten av organisationen. Beställarna står för specialistkompetensen och du bidrar med kunskap om inköpsprocessen och vad som behöver beaktas utifrån upphandlingslagstiftningen.

Du hanterar inköp och relaterade ärenden samt utvecklar våra arbetssätt för att möjliggöra effektivare inköp. Särskilt för denna inköpsroll är fokus på avtalshantering, vilket innebär upplägg av avtal i trafikförvaltningens avtalsdatabas samt stickprover och granskning av inköpsvolym för att identifiera avtal som saknas i databasen. Du kommer även deltaga i det planerade arbetet där vi ska upphandla och implementera ett beställningssystem. När systemet är implementerat kommer du i din roll hantera upplägg av avtalsinformation i beställningssystemet.

Du blir en del av den cirka 25 personer starka sektionen Inköp och Upphandling, och samverkar också med andra intressenter inom och utanför trafikförvaltningen; främst med närmaste chefer, affärsförvaltare, IT-förvaltare och jurister samt med våra leverantörer.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Genomföra direktupphandlingar
 • Upplägg av avtal i TF:s avtalsdatabas
 • Delta i arbetet med att anskaffa, implementera och förvalta det beställningssystem som trafikförvaltningen har för avsikt att införa
 • Granskning och stickprov på inköpsvolymen för att identifiera vilda inköp alternativt avtal som saknas i avtalsdatabasen
 • Utveckling av arbetssätt och metodik för att öka avtals/leverantörstroheten

Bereda beslutsunderlag avseende direktupphandlingar Genomföra förnyade konkurrensutsättningar mot lokalt samt centralt upprättade ramavtal Stödja verksamheten i inköpsrelaterade frågor, exempelvis avtalsfrågor Bidra till att utveckla inköpsfunktionen och dess processer Uppföljning av genomförda inköp

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

För att trivas i rollen är du en engagerad och resultatorienterad inköpare med erfarenhet av offentlig upphandling. Vi anser att viktiga kompetenser i denna roll är planering och resultatorientering. Eftersom detta är en roll med många kontaktytor är också samarbetsförmåga och relationsbyggande viktiga egenskaper.

Du är självgående och tar ansvar för att driva ärenden framåt. Du har lätt att sätta dig in i problem och du samarbetar med beställaren för att hitta lösningar på dennes behov utifrån de lagar och riktlinjer som påverkar verksamheten.

Vidare har du:

Det är meriterande om du även har genomgått kurs eller utbildning inom offentlig upphandling. Vidare är du är bekväm med att arbeta i Office-paketet och har en viss kunskap om hur de olika verktygen och dess funktioner fungerar.

I rollen ingår att sätta sig in i avtal och riktlinjer samt kommunicera internt och externt. Det är därför viktigt att din svenska är god i förståelse, tal och skrift.

Startdatum enligt överenskommelse.

Krav:

 • Akademisk examen inom relevant område (t.ex. ekonomi, juridik, civilingenjör, beteendevetenskap) alternativt examen från inköpsfokuserad YH-utbildning 
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet som offentlig upphandlare eller offentlig inköpare

Meriterande:

 • Erfarenhet av avtalsadministration. T.ex. upplägg av avtal i avtalsdatabas, insamling av avtal för distribution etc.
 • Erfarenhet och kompetens av BI-verktyg och/eller Office-paketet
 • Kunskap och erfarenhet av Visma Tendsign
 • Meriterande med kunskap om avtalsförvaltning/contract management

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Lundgren, tfn 070-786 37 16. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 070 786 32 22.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 26 juni. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

Nyckelord: ex projektledare, infrastruktur

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3684
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Andreas Lundgren, 0707863716
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb