Vi söker nu en psykolog till vår trivsamma kurator och psykolog mottagning på Södertälje sjukhus! Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning. 

Som psykolog kommer du att arbeta i en positiv och utvecklande miljö. Kurator- och psykologenheten är en del av verksamhetsområdet Paramedicin. Här ingår förutom fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, logopeder, kuratorer, en psykolog och en friskvårdskonsulent. Tillsammans är vi ca 60 personer. Vi har vår egen forsknings- och utvecklingsgrupp som stimulerar och stödjer utveckling av våra professioner, god handledning av våra studenter, förbättringsarbetet och psykosocialt välmående på arbetsplatsen. Vi har flera forum för att lära av varandra, reflektera kring etiska frågor och träna tillsammans.

Psykolog på Södertälje sjukhus:  

I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen att arbeta med neuropsykologiska minnesutredningar av patienter med minnesproblematik och/eller demensmisstanke. Du ska även ha beredskap att möta krisreaktioner och existentiella frågor som aktualiseras i samband med utredning och sjukdomssituation. Kris och stödsamtal kan ingå vid behov i arbetet.

Teamet som du kommer att ingå i är ett multiprofessionellt team där du tillsammans med läkare, sjuksköterska, kurator och arbetsterapeut arbetar för patientens bästa. Teamet är inriktat mot patientgruppen över 65 års ålder. Psykologen medverkar i diagnoskonferenser och i möjlig mån vid utbildningar, konferenser och nätverksträffar etc. med andra kliniker i länet.

Psykologen deltar även i anhöriggrupper tillsammans med kurator.

I tjänsten finns även möjligheten till att vara krisstödjare inom psykologisk/psykiatrisk katastrofledning. Psykologen följer också utveckling av neuropsykologiska utredningsmetoder, forskning inom geriatrik och demens samt delger detta för kollegor.

Dina personliga egenskaper:  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att ta egna initiativ samt att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska kunna prioritera och hantera stressiga situationer samt vara delaktig i enhetens kvalitets- och utvecklingsarbeten. För att du ska trivas hos oss ska du vara intresserad av samspelet mellan psykologiska faktorer och somatiska tillstånd, då det ofta är med i frågeställningen till psykologen. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra men också att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är självständig.

Dina kvalifikationer:  

Legitimerad psykolog med erfarenhet från neuropsykologiskt utredningar av kognitiva sjukdomar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Anställningsform:  

Visstidsanställning, vikariat på ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde den 14 augusti eller enligt överenskommelse. Anställningens omfattning är deltid, 80%. Intervjuer sker fortlöpande.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställningsförmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

 

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3610
Kontakt
  • Nineveh Baresso, 08-12324554
  • Katarina Bergsten, 08-12324304
Facklig företrädare
  • Ylva, SSR, 08-12324000
  • Jenny, SSR, 08-12324000
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb