Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, Kansli och administration

Har du ett samhällsengagemang och vill du vara med och driva samt utveckla arbetet kring nämndhantering? Nu finns möjlighet att söka tjänsten som nämndsekreterare på serviceförvaltningen i Region Stockholm. Välkommen att söka till oss!

Om oss

Enheten kansli ansvarar bland annat för nämndadministration, registratur. diarie- och arkivhantering samt dataskydd. Enheten är en del av avdelningen ledningsstab på serviceförvaltningen och bidrar till fastighets- och servicenämndens ansvar för att erbjuda service och stödtjänster inom administration och it åt Region Stockholms nämnder och bolag.

Om tjänsten

Som nämndsekreterare ansvarar du, utifrån gällande författningsbestämmelser och regionala styrdokument, för att handlingar inför, under och efter fastighets- och servicenämndens sammanträden hanteras på ett korrekt sätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att skicka kallelse till nämndens sammanträden, föra protokoll samt anslå politiska beslut för allmänheten. Vidare ingår att stödja förvaltningens chefer och medarbetare i frågor kring ärendeprocessen och framtagande av beslutsunderlag. Du kommer även ha ansvar för att själv ta fram samt bereda underlag för beslut i nämnd.

I tjänsten kommer du tillsammans med dina kollegor ha möjlighet att vara med och utveckla enhetens uppdrag och arbete. Tillsammans är ni ”spindel i nätet” och arbetar brett när det gäller kansli, ärendehantering, diarieföring och arkiv. Bland annat genom att ta fram interna rutiner för förvaltningens ärendeprocessen samt nämndens sammanträdesordning och delegationsordning. Tjänsten inkluderar även andra administrativa uppgifter, så som arvodeshantering samt att ge administrativt stöd till nämndens ledamöter.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen där samhällsvetenskap, juridik eller arkiv- och informationsvetenskap ingår, alternativ annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskap om arbete i en politiskt styrd organisation. Vi arbetar i en digital nämndprocess så du behöver även ha en god systemvana och förmåga att hantera digitala dokument- och ärendehanteringssystem som en del av det operativa nämndarbetet. Du uttrycker dig väl, både i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har minst ett års erfarenhet som sekreterare i nämnd/styrelse samt har kännedom om de lagar som gäller inom offentlig förvaltning.

För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt för att säkerställa förvaltningens rutiner och processer för nämndhantering. Du är noggrann och har stor känsla för god service där du tar eget ansvar samtidigt som du är en god lagspelare. Att kunna hantera tidsfrister är av stor vikt särskilt då arbetet ibland kan omfattas av tajta tidplaner och ett högt tempo. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete. Som anställd inom enheten erbjuds du individuell kompetensutveckling. Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer kan komma att ske löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jennie Vellner,     
jennie.vellner@regionstockholm.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3602
Kontakt
  • Jennie Vellner, 08-12317557
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb