Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Heldygnsvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Avdelning M77 hör till heldygnsvårdssektionen vid Psykiatri Sydväst och är en av sju heldygnsvårdsavdelningar. På vår klinik arbetar vi mot en heldygnsvård där patienterna får ett gott bemötande och kunskapsbaserad vård och personal med rätt kompetens utvecklas och trivs.  Förutom psykiatrisk behandling bedriver kliniken aktiv forskning och utbildning. På avdelning M77 (beläget på Karolinska universitetssjukhuset Huddinge) vårdar vi patienter i behov av akutpsykiatrisk heldygnsvård och har plats för 16 patienter. Avdelningen är främst inriktad mot personlighetssyndrom, ångest och trauma men vi vårdar även patienter med andra diagnoser. Under våren 2024 kommer avdelningen även införa konceptet Safewards.

Personcentrerad vård

Vi har ett stort fokus på att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt och vi strävar efter att stärka patienternas delaktighet och ta till vara på patientens resurser som en naturlig del i arbetet.

Självvald inläggning

På avdelning finns en självvald inläggningsplats, där patienter kan styra och planera sin inläggning och där sjuksköterskan har en viktig roll i in- och utskrivningsprocessen.

Braining

Vi erbjuder träning enligt vårt eget träningskoncept Braining, utvecklat för att stimulera och motivera patienter till ökad fysisk aktivitet. På kliniken finns idag ett omfattande träningsutbud där medarbetare leder pass och både patienterna och personal kan delta. Passen inkluderar bland annat gympa, tabata och yoga.

Utbildning & lärotillfällen

För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi vid ett par tillfällen per år möjlighet att träna praktiska moment (exempelvis subkutan venport, sondsättning, provtagning) på Kliniskt träningscentrum (KTC). Vi har även professionsträffar (Lifecare, sårvård, personcentrerad vård mm) för sjuksköterskor och måndagsföreläsningar med spännande teman från exempelvis från våra två stora forskargrupper.

Vi erbjuder dig:

 • Egen kompetensutveckling och fortbildning  
 • Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag 5000 kr/år
 • Utbildning i hot- och våldsprevention
 • Fri sjukvård
 • Lunchföreläsningar
 • Du får en mentor under dina 6 första månader av anställningen med möjlighet till förlängning efter individuella behov
 • Du får en individuellt anpassad introduktion

Vem söker vi?

 • Du har ett intresse för och erfarenhet av att arbeta med patienter med psykisk ohälsa
 • Du är nyfiken och har en förmåga att möta människor med skiftande mående
 • Du har lätt för att samarbeta med andra och vill driva omvårdnaden på avdelningen framåt.
 • Vi ser gärna att du har psykiatrisk specialistutbildning
 • Du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du som söker antingen har lång erfarenhet av eller stort intresse för psykiatrisk omvårdnad (minst 1 års arbetslivserfarenhet)

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team som består av patient, sjuksköterska, undersköterska och läkare. Inom heldygnsvården finns även kurator och arbetsterapeut som stöd i arbetet för våra patienter. Vi arbetar aktivt med vårdplaner och patienters delaktighet i sin vård. Som sjuksköterska är du arbetsledare i omvårdnadsarbetet och du kommer också ha möjlighet att påverka vården/behandlingen genom att genomföra riktade aktiviteter tillsammans med patienterna.

Vi har samarbete med klinikens öppenvård och eftersträvar att denna kontakt ska kunna fortlöpa även under pågående heldygnsvård. Vården bedrivs både enligt HSL och LPT.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska.

Personliga egenskaper

Vi vill gärna att du är en positiv person som tycker om att samarbeta med olika personalkategorier, men också kan arbeta självständigt. Du trivs med att arbeta i ett snabbt tempo, är flexibel och van vid att ta ansvar. Vi önskar att du har ett genuint intresse för psykiatrisk vårdarbete. Du är lojal och driven och är intresserad av att bedriva utvecklingsarbetet på avdelningen. Vid anställning tar vi stor hänsyn till din personliga lämplighet.

Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden löpt ut. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3559
Kontakt
 • Elin Skott, Vårdenhetschef, 070-2939870,elin.skott@regionstockholm.se
 • Bertha Akum, Biträdande Vårdenhetschef, 073-0595998
Facklig företrädare
 • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-07-15

Tillbaka till lediga jobb