Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Öppenvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Beskrivning

Vi söker en sjuksköterska till en spännande tjänst dagtid måndag-fredag vid Psykosprogrammet, Psykiatri Sydväst. Programmet har som uppdrag att utreda och behandla personer som för första gången insjuknar med psykotiska symtom, samt bedriva god och säker vård för patienter med behov insatser över längre tid.

Att som sjuksköterska arbeta med personer som behöver vård och stöd över längre tid och med nyinsjuknade i psykos är varierande, angeläget och meningsfullt. Du kommer ha erfarna, kompetenta och trevliga arbetskamrater, bl a 5 sjuksköterskekolleger, samt jobba i team med andra yrkesfunktioner. Du kommer få en ordentlig introduktion och en mentor att vända dig till och ha regelbundna avstämningar med.

Vartefter du blir mer van kommer du ha möjlighet att vara med och utveckla våra arbetsmetoder utifrån evidens samt även påverka hur vi utvecklar och utformar våra insatser och metoder till största möjliga nytta för personer med psykotiska besvär. Har du specialistutbildning i psykiatri är det en fördel. 

Psykosprogrammets mottagning är belägen i Flemingsberg i Huddinge. Vårt upptagningsområde är Huddinge och Botkyrka, vi har även relativt många s k valfrihetspatienter från andra kommuner. Programmet har sedvanlig multiprofessionell uppställning som består av läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, skötare/case managers samt sekreterare.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Arbetsglädje och ett stabilt välfungerande team. Psykosprogrammet är uttalat utvecklingsinriktat liksom vår klinik Psykiatri Sydväst. Det finns en tydlig inriktning mot kompetensutveckling och möjligheter att delta i kurser, konferenser och studiebesök. Möjlighet finns att så småningom gå specialistutbildning på betald arbetstid om man tecknar ett avtal om tjänstgöring under viss tid efter avslutad utbildning.

Utbildning i NECT (anti-självstigma-behandling), IPT-K, IMR och andra utbildningar utifrån behov kan planeras.

Psykiatri Sydväst erbjuder friskvårdstimme varje vecka, friskvårdsbidrag på totalt 5000 kr/år, flextid och fri egen öppenvård.
Vi erbjuder en gedigen och individuellt anpassad introduktion utifrån ditt behov, där vi även håller en kontinuerlig uppföljning efter introduktionsperioden. Vi vill att alla ska känna sig trygga i sin roll och vi kommer göra vad som krävs för att du ska känna dig trygg i din. Du får också ett bra kollegialt stöd, med flera sjuksköterskor som tjänstgör varje dag. 


Arbetsuppgifter:

Medicinmottagning/läkemedelsdispensering
Uppdrag som s k Fast vårdkontakt för patienter
Medicinska kontrollprogram för viss läkemedelsbehandling
Telefonrådgivning
Utifrån kompetens och eget intresse kan andra arbetsuppgifter bli aktuella, t ex gruppaktiviteter
Vi kommer utforma dina arbetsuppgifter utifrån tidigare kompetens och erfarenhet. Detta kommer förstås med tiden att kunna anpassas.


Anställningsform:

Tillsvidareanställning, mån-fre 40 tim/v

 

Kvalifikationer:

Leg sjuksköterska, gärna erfarenhet av psykiatri
Meriterande är erfarenhet av arbete inom psykiatri
B-körkort
Du ska uppskatta att arbeta i team men även ha förmåga att jobba självständigt
Förmåga till god kommunikation och vilja att vara en bra arbetskamrat
Ett genuint intresse av patientarbete och utveckling av verksamhet och medarbetare.

 

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad mån-fre 40tim/v
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3497
Kontakt
  • Therese Eriksson, 08-12348257
Facklig företrädare
  • Lena Elfström Vårdförbundet lena.elfstrom@sll.se , 08-12340490
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb