Avd 16 S:t Göran

Avdelning 16 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar även patienter med andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. Avdelningen är belägen centralt på Kungsholmen med närhet till goda kommunikationer.

På vår avdelning lägger vi stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi har roligt på jobbet och arbetar i en flexibel och lösningsfokuserad arbetsgrupp med god stämning. Vi vet att det skapar en bättre tillvaro för våra patienter. Detta kombinerar vi med en tydlig struktur och dagliga rutiner för att ge trygghet till både personal och patienter. Personalgruppen erbjuds handledning varannan vecka. Anna Björkdahls Bergenmodell utgör framgångsrikt grunden för vårt arbetssätt där bemötande och lågaffektiva strategier är nyckeln till en trygg och meningsfull heldygnsvård.

Avdelningen har en positiv och erfaren personalgrupp med god bemanning av både sjuksköterskor och undersköterskor/skötare. Vi är i ett läge då vi satsar extra på kompetensutveckling och implementeringsarbeten för att kunna utveckla och erbjuda våra patienter bästa möjliga vård. Du kommer under din anställning erbjudas utbildningar löpande, både obligatoriska och utifrån dina egna önskemål.

Vi arbetar med Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka. Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter. Vi arbetar enligt modellen Ett samtal om dagen och har även Lugna rummet som med sin avkopplande och sinnesstimulerande miljö blivit en självklar del av våra patienters ångesthantering och sömnprevention. Under våren 2023 implementerades metoden självvald inläggning (SI) på avdelningen och under våren 2024 har vi startat upp ett projekt där vi erbjuder våra patienter KBT-inriktade samtal som en del av behandlingen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt.

 

Arbetsuppgifter

På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av sjuksköterskor och undersköterskor där du som sjuksköterska är arbetsledare för ditt team. Du har helhetsansvar för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden. Vi använder Take Care som journalsystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Heltid 38,15 timmar/vecka. Dag- och kvällsschema. Helgtjänstgöring 2 av 5 helger.

Kvalifikationer

Du har svensk sjuksköterskelegitimation och intresse för psykiatrisk vård. Du är som person positiv och ser lösningar i stället för hinder, är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Som nyexaminerad sjuksköterska på denna tjänst kommer du få en bra start i arbetslivet med trygga och erfarna kollegor, arbeta i en god arbetsmiljö och erbjudas kompetensutveckling. Är du en erfaren sjuksköterska kommer du få användning av dina kunskaper och arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med kompetenta kollegor.

Du är varmt välkommen att ansöka oavsett om du är nyexaminerad eller har tidigare erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Jacob Svensson Ersgård, jacob.svensson-ersgard@regionstockholm.se eller biträdande enhetschef Frida Lindblom, frida.lindblom@regionstockholm.se.

Det finns även möjlighet att prata med någon av våra sjuksköterskor om du har ytterligare frågor om avdelningen och tjänsten, 08-123 421 38.

 

Övrig information:

Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

 

Vi erbjuder bland annat:

  • Flextid.
  • Friskvårdsbidrag på 5000 kronor/år och friskvårdstimme en gång per vecka.
  • Erbjudande om att läsa specialistutbildningen inom psykiatri under arbetstid i överenskommelse med chef.
  • Kvarstannandebonus – efter ett års anställning tillkommer årligen en tidbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning.
  • Fri sjukvård i öppenvård.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3470
Kontakt
  • Jacob Svensson Ersgård, 08-12344019
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb