Karolinska Universitetssjukhuset, Hjärta Kärl och Neuro, N486 OO Neurologi

Är du intresserad av neurokirurgisk omvårdnad? Då är du välkommen att söka tjänst som undersköterska hos oss på Vårdavdelning Neurokirurgi i Solna! Vi erbjuder en unik möjlighet att lära sig och utvecklas inom neurokirurgisk vård!

Du erbjuds

 • en inkluderande och dynamisk arbetsplats med delaktigt och närvarande ledarskap
 • personligt anpassad inskolning samt regelbundna internutbildningar och föreläsningar över året
 • strukturerad reflektion i grupp för nyanställda
 • två utbildningsdagar där du får lära dig mer om neurokirurgisk vård
 • vi jobbar med kompetensutveckling bland annat med hjälp av Region Stockholms kompetensstege för undersköterskor inom verksamheten
 • möjlighet att jobba med neurokirurgi i framkant. Vill du utveckla din spetskompetens inom
  neurokirurgi är det till oss du ska komma!

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

På vårdavdelning Neurokirurgi arbetar du med akut och elektiv neurokirurgisk vård i ett team bestående av sjuksköterska, undersköterska, läkare och hälsoprofessioner. Du växlar mellan vårdavdelningsarbete och postoperativ samt intermediär övervakning. Vår verksamhet är personaltät, vilket innebär att du alltid har kollegor på plats att fråga. 

Som undersköterska hos oss blir du en del av en avdelning som värdesätter teamarbete högt. Hos oss arbetar du med patientnära arbete i högspecialiserad vårdmiljö. Arbetet är mycket varierande och du planerar och utför daglig omvårdnad av patienten tillsammans med övriga i vårdteamet. Dina arbetsuppgifter består till exempel av att hjälpa till med ett professionellt omhändertagande av patienten där du tillsammans med teamet bedömer patientens tillstånd, kontrollerar ordinerade parametrar och rapporterar vidare till teamet. I dina arbetsuppgifter ingår också att samarbeta med övriga personalkategorier på ett smidigt sätt och ge god service till våra patienter. Vi välkomnar sökande med erfarenhet från akutsjukvård.

Vi arbetar med individuell schemaplanering. Vår ambition är att vara lyhörda inför dina behov i schemaläggningen och tillsammans hitta lösningar som passar både dig och verksamheten.

Tjänster avser en tillsvidaretjänst förlagd till dag/kväll. Observera att tjänsten även inkluderar tjänstgöring två av fem helger.

Vi söker dig som

 • har erfarenhet från akutsjukvård och genuint intresse för neurokirurgi
 • är fokuserad och tar stort, eget ansvar för ditt arbete och våra patienter
 • tycker om att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i en arbetsmiljö med stundtals högt tempo
 • har förmågan att snabbt växla mellan olika tempon, besitter en god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera
 • hjälper dina kollegor när det behövs, tar egna initiativ utifrån gemensamma mål och vill vara med och utveckla vår verksamhet mot en god och säker vård och arbetsmiljö

Kvalifikationer

Krav:

 • Bevis om skyddad yrkestitel för undersköterskor eller arbetsgivarintyg som styrker att du hade tillsvidareanställning som undersköterska 1 juli 2023 i enlighet med övergångsbestämmelserna (2021:739) i Patientsäkerhetslagen (2010:659). Du som söker med arbetsgivarintyg ska bifoga betyg från din undersköterskeexamen. 
 • Minst 2 års erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård
 • Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt

Meriterande:

 • Erfarenhet av kirurgisk omvårdnad och/eller att vårda patienter med trakeostomi är meriterande

Om rekryteringsprocessen

Intervjuer sker fortlöpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Provanställning kan förekomma att tillämpas vid denna rekrytering. 

För att din ansökan ska bedömas komplett ska den innehålla bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen eller arbetsgivarintyg som styrker tillsvidareanställning som undersköterska 1 juli 2023. Notera att du som söker med arbetsgivarintyg även behöver bifoga betyg från din undersköterskeexamen för att ansökan ska bedömas komplett.

Läs mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor här.

Läs mer om övergångsbestämmelserna i Patientsäkerhetslagen (2010:659) här.

Välkommen med din ansökan! - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3272
Kontakt
 • Karin Castro Digné, 070-2713489
Facklig företrädare
 • Anders Persson, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-22

Tillbaka till lediga jobb