SLSO, Psykiatri, Psykiatri Nordväst, Öppenvårdssektionen, Borderlineenheten

Beskrivning

Borderlineenheten är inne i en ny spännande fas av verksamhetsutveckling för att kunna möta framtidens patienter. Enheten kommer under 2024 att vidga sitt uppdrag mot Personlighetssyndrom och Trauma. Vi söker medarbetare som vill vara med från början och bygga upp enheten med oss. Kan det vara du? Då tycker vi att du bör söka den här tjänsten.

Borderlineenheten arbetar idag med utredning och behandling av patienter med Emotionellt instabilt personlighetssyndrom (EIPS). Vi följer Region Stockholms struktur för vårdprocessorienterad vård och erbjuder insats beroende på symtombild och funktionsnivå. Vi arbetar främst med Dialektisk beteendeterapi (DBT) för de patienter som behöver det. Vi erbjuder även DBT färdighetsträning som ensam insats alternativt Emotion Regulation Group Therapy (ERGT) samt Familjeband och Patient- och närståendeutbildning (PNU). Då samsjukligheten med posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) är hög arbetar vi även med traumabehandling (prolonged exposure) inom ramen för DBT.

Målsättningen med den nya enheten är att erbjuda utredning och behandling i samklang med Region Stockholms vårdprocesser för Personlighetssyndrom och Trauma. Det innebär att enheten behöver utveckla både utredningsstruktur och behandlingsupplägg.

Arbetsuppgifter

Vi planerar att bibehålla DBT som huvudsaklig behandlingsmetod och övriga insatser som vi erbjuder för EIPS idag. Arbetet kommer att innebära personlighetsutredning samt utredning av traumarelaterade diagnoser. Behandling både individuellt och i grupp. Digitala insatser förekommer. Konsultationsteam i enlighet med DBT varje vecka. Extern handledning en gång i månaden.

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog med tydlig KBT-profil och har erfarenhet av arbete med patientgrupperna. DBT-utbildning och tidigare arbete i DBT-team är meriterande. Utbildning i Prolonged Exposure och/eller EMDR samt erfarenheter av denna typ av behandlingar är meriterande.  

Vi söker dig som är en trygg och stabil person med självinsikt, med gott omdöme och som vågar bjuda på dig själv. Du har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i team. Vi tror vidare att du har ett intresse för förändrings- och utvecklingsarbete och att du gärna vill bidra med nya kreativa idéer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning (100%).
Tjänsterna avser arbete på Borderlineenheten.

Övrig information:

Tillträde: enligt överenskommelse. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Läs mer om våra friskvårdsförmåner här!

Mottagningen är belägen i gamla anrika psykiatribyggnader vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. 

Psykiatri Nordväst är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Kliniken ska tillhandahålla psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen- och slutenvård till alla personer 18 år och äldre folkbokförda i Stockholms län.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3196
Kontakt
  • Madeleine Magnusson, 070-4844892
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12335634
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb