Vill du jobba med och för framtidens specialister inom Ortopedi? Är du en engagerad och utbildningsintresserad ledare? Då kan detta var rätt tjänst för dig!

 

Vårt anställningserbjudande

Som sektionschef för ST- och underläkare erbjuds du:

 • En spännande roll där du bidrar till att rekrytera och introducera framtidens specialister och kollegor i yrket och specialiteten
 • Ett viktigt uppdrag där du jobbar med utbildning och handledning
 • Chefskap över en ambitiös, målmedveten och förändringsbenägen medarbetargrupp som är fullbemannad
 • Möjlighet att påverka som en av sektionscheferna i verksamhetsområdets ledningsgrupp

 Allt om dina förmåner

 

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en engagerad och utbildningsintresserad kollega som chef för vår sektion för ST- och underläkare.

Dina främsta arbetsuppgifter är:

 • Helhetsansvar för sektionen; kvalitet, utveckling, ekonomi- och budgetansvar, planering och personalansvar för cirka 12 ST-läkare och 5-10 underläkare
 • Hålla utvecklings- och lönesamtal
 • Ta fram individuella kompetensutvecklingsplaner och bedriva utvecklingsarbete
 • Ansvara för rekrytering och introduktion av ST- och underläkare för att säkerställa att kliniken har rätt person på rätt plats
 • Att som ST-chef ha en central roll i utbildningen av nästa generations ortopeder och samarbeta nära med klinikens studierektor för att säkerställa en högkvalitativ utbildning
 • Schemaläggning tillsammans med övergripande schemaläggare

Läkargruppen är organiserad i fyra sektioner; ledprotes-, trauma- och dagortopedisk sektion samt sektionen för ST- och underläkare. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga chefer initierar och driver projekt för att förbättra patientsäkerhet och vårdkvalitet. Du rapporterar till verksamhetschefen för verksamhetsområde Ortopedi.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare och har arbetat en tid som detta. Det är meriterande om du har disputerat eller bedrivit ortopedisk forskning. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag och om du har genomgått formell ledarskapsutbildning.

 

Personliga egenskaper

I ditt ledarskap har du en utvecklad förmåga att planera, strukturera och prioritera aktuella arbetsuppgifter. Du är stabil, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende och tydlighet inom organisationen. Du tar ansvar och har förståelse för att agera som arbetsgivarrepresentant samt är trygg i att fatta beslut. Du ser samarbete både inom och utanför verksamheten som en naturlig del av ditt uppdrag. Du sätter stor vikt vid att skapa en positiv arbetsmiljö för dina medarbetare, är lyhörd och har ett stort intresse för att utbilda morgondagens ortopeder samt att utveckla och förändra genom ditt engagerande ledarskap.

 

Övrigt

Tjänsten är på 100%, där arbetet som sektionschef motsvarar 20-40 % enligt överenskommelse. Övrig tid utgörs av kliniskt arbete inklusive möjlighet till forskning.

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år med möjlighet till förlängning. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2946
Kontakt
 • Stefan Gantelius, 08-12357935
Facklig företrädare
 • Läkarförbundet , 08–7903300(vxl)
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb