Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Sollentuna barn

Om oss:

Habiliteringscenter Sollentuna barn är en specialistmottagning i öppenvården som ingår i verksamhetsområdet Habilitering & Hälsa inom Region Stockholm. Vi erbjuder insatser till barn mellan 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.

Arbetet bedrivs i våra tvärprofessionella team som utöver psykolog består av kuratorer, logopeder, fysioterapeuter/sjukgymnaster, specialpedagoger och arbetsterapeuter. Vårt upptagningsområde är nordvästra länet med kommunerna Järfälla, Solna, Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna och Upplands-Bro. Vår mottagning ligger i nybyggda lokaler i Färgskrapan i centrala Sollentuna med närhet till pendeltåg och bussar.

Om tjänsten:

Vi söker nu en tredje psykolog till vårt kompetenta och trevliga autismteam. Målgruppen är barn och ungdomar i åldern 5-17 år med autism och deras nätverk. Arbetet som psykolog i teamet innebär stimulerande och varierande arbetsuppgifter i form av individuella samtal med barn och ungdomar, kunskapsöverföring om funktionsnedsättning till barnets nätverk eller behandlingsinsatser i grupp eller individuellt gällande exempelvis diagnoskunskap, sociala färdigheter och problemskapande beteenden. Som psykolog hos oss lägger du upp behandlingsprogram utifrån barnets/ungdomens behov och genomför dessa tillsammans med föräldrar och personal i förskolan/skolan eller direkt med barnet/ungdomen. Arbetet sker i nära samarbete med övriga professioner i teamet.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete med barn med autism eller andra neuropsykiatriska diagnoser. Grundläggande terapiutbildning i KBT eller annan kunskap om tillämpad beteendeterapi är meriterande. Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete samt trivs med att arbeta i tvärprofessionella team. Vi förutsätter att du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidare tjänst. Heltid med tillträde 240805 eller enligt överenskommelse.

  Hos oss får du:

 • - Kompetenta och trevliga kollegor i såväl den egna som andra professioner
 • - Stimulerande arbetsuppgifter med stor bredd och variation
 • - Stora möjligheter att själv planera sitt arbete
 • - Kollegialt stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team
 • - Yrkesmässig utveckling genom arbete i specialiserade team
 • - God kompetensutveckling bl a genom vår interna personalutbildning samt handledning.
 • - Flexibel arbetstid
 • - Fri hälso- och sjukvård
 • - Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid        
 • - Extra ersättning vid föräldraledighet  

Kontakta gärna:

Enhetschef, Marika Ödman-Lindecrantz 08-123 358 51

Psykolog Jenny Hermansson Walther 08-123 358 54

Facklig representant:

Liisa Holtay, Psykologförbundet tel. 08-123 404 84

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. 

Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook eller läsa mer om oss på www.habilitering.se

Övrigt:

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.   

​Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240805 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2906
Kontakt
 • Marika Ödman Lindecrantz, 08-12335851
Facklig företrädare
 • Psykologförbundet Liisa Holtay, 08-12340484
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb