Vill du arbeta nära IT i ett av Sveriges mest spännande utvecklingsområden som påverkar Stockholmarnas vardag? Är du dessutom en ansvarsfull Controller som har erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning i en större organisation?

Du har nu chansen att vara med och bidra till att utveckla den ekonomiska styrningen inom IT samt bidra till samhällsutvecklingen och en grönare framtid.

Vill du vara med? Sök då den spännande tjänsten som Business Controller till trafikförvaltningen.

Om tjänsten

Trafikförvaltningen, mer känt under namnet SL, förvaltar och utvecklar kollektivtrafiken i Stockholm för att våra resenärer ska kunna resa hållbart idag och i framtiden.

Vi söker nu en kompetent och erfaren Business Controller till vårt controller-team som stödjer IT-avdelningen och styrningen av verksamhetsorienterad IT-utveckling och digitalisering för trafikförvaltningen. Du får en viktig roll inom ett område som dagligen påverkar invånarna i Stockholms län. 

Som controller på Trafikförvaltningen har du ett varierande uppdrag där din främsta arbetsuppgift är att ge stöd till chefer och ledare i ekonomi- och verksamhetsstyrning inom såväl de planerade (budget, prognos) som uppföljande processerna. IT-avdelningen är en utvecklingsintensiv verksamhet med stor andel konsulter där du som controller spelar en viktig roll i att säkerställa god finansiell styrning och bidra med att utveckla samt anpassa processer för en effektiv ledning och styrning.

Ditt uppdrag som controller är både operativt med bokslut och nära stöd till enskilda ledare i deras planering och uppföljning samt spänner över mer strategiska frågor såsom utveckling av processer och arbetssätt, analyser och beslutsunderlag. 

Rollen är placerad i avdelningen Verksamhetsstyrning och ekonomi och du tillhör sektionen Verksamhetsstyrning.

Du får bland annat jobba med:

 • Ansvara för att leda de ekonomiska processerna för IT området
 • Utföra kvalificerat controllerarbete både på strategisk och operativ nivå
 • Analysera och kommunicera ekonomisk utveckling
 • Följa upp och löpande rapportera ekonomisk information för verksamhetsområdet
 • Driva och genomföra ekonomisk beslutsgranskning
 • Utveckla och förbättra modeller, metoder och processer (t ex nyckeltal och kostnadsdrivare)
 • Vara aktivt stöd till avdelningschef och delaktig i ledningsgruppen för området du stöttar

Vad vi söker efter

Vi ser att du är van att driva och leda komplext controllerarbete. Vidare arbetar du självständigt och har en god förmåga att se helheter i komplexa sammanhang men trivs samtidigt med att fördjupa dig i detaljer när det behövs. Du drivs av och har förmågan att effektivisera, förenkla och förtydliga interna arbetssätt vilket kräver att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera.

För att lyckas i rollen är du analytisk, initiativtagande, samarbetsvillig med en fallenhet för att bygga relationer och har en god kommunikativ förmåga.

Krav:

 • Akademisk utbildning, exempelvis som civilekonom, civilingenjör eller för rollen annan relevant utbildning
 • Flera års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete och därmed goda kunskaper inom business controlling i en större organisation
 • Erfarenhet av och förmåga att driva utveckling och förbättring av processer
 • Erfarenhet av modeller för verksamhetsorienterad IT-utveckling samt ekonomistyrning kopplad till dessa
 • Erfarenhet från agila modeller, gärna i storskalig miljö ex SAFe

Det är meriterande om du även har:

 • God kunskap inom användning av BI system
 • Erfarenhet från offentlig verksamhet
 • Ledarskapserfarenhet

Startdatum enligt överenskommelse.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Maria Sundin 070-786-19 61. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Perwin Altun, tfn 070-786 3444. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 20 maj. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2692
Kontakt
 • Perwin Altun, 070-7863444
 • Maria Sundin, 070-7861961
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb