Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Digitalisering och IT, Digitalisering och verksamhetsstöd

Är du redo att ta dig an en ny utmaning och ha en nyckelroll i utvecklingen av IT och digitaliseringen på hälso- och sjukvårdsförvaltningen? Vi söker dig som vill ta dig an en roll som ansvarig för Inera samordningen på Region Stockholm.

Om oss

Avdelningen Digitalisering och IT på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, HSF, ansvarar för att möjliggöra digitalisering som stödjer invånare, förvaltningen och sjukvårdssystemet som helhet. Detta innebär att ansvara för IT-stöd, arkitektur, portföljstyrning, informationsstrukturer och regelverk. Vi ansvarar också för systemförvaltningen av ett stort antal tjänster som används i sjukvårdssystemet. Arbetet på avdelningen bedrivs i samverkan med övriga förvaltningen, vårdgivare, regionsledningskontoret och externa aktörer, exempelvis Inera och andra leverantörer. Region Stockholm hanterar årligen tjänster från Inera för ca 200 mkr. Samordningsansvar och budget för Region Stockholm ligger på HSF, avdelningen för Digitalisering och IT. Det är enheten strategisk digitalisering som har det sammanhållande ansvaret för tjänsterna för dialog och avstämningar med samtliga vårdaktörer inom Region Stockholm för att hålla ihop inriktningen för de tjänster som vi valt att använda.

Inera är ett digitaliseringsbolag som bidrar till att utveckla välfärden. De arbetar på uppdrag av kommuner och regioner. Region Stockholm använder ett antal nationella tjänster från Inera. Det handlar till exempel om tjänster som 1177, identifieringstjänst SITHS, Stöd och behandling och Nationell patientöversikt NPÖ.

Om tjänsten

Nu söker vi en erfaren person som ska vara ansvarig för INERA samordningen. Du rapporterar till enhetschefen för Digitalisering och verksamhetsstöd, men du kommer att samverka med medarbetare på avdelningen, förvaltningen och med många andra aktörer inom regionen såsom bl.a. regionledningskontoret, SLSO och vårdgivare. I rollen ingår inget personalansvar.   

Du erbjuds en utvecklande och utmanande tjänst där du har en nyckelroll i vår utveckling. En utveckling som är nödvändig för att våra verksamheter ska kunna möta de utmaningar vi som förvaltning står inför. Du har stora möjligheter att bygga upp både rollen och vara med och bidra i styrningen av avdelningen och inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Uppdraget som ansvarig för INERA samordningen innebär att ansvara för arbetet i HSF:s Inerafunktion. Du deltar i, påverkar och driver det strategiska arbetet kring Region Stockholms användning av och plan för Ineras tjänster; vilken typ av tjänster regionen har behov av nu och framöver, vad Inera bör satsa på i förhållande till regionens mål/färdplan och politiskt styre.

Du ska vara uppdaterad i de frågor som diskuteras samt bereda underlag inför programråd, beredningsgrupp och regional samordningsgrupp. Du ser till att kommunikation och informationsflödet mellan de olika Inerarelaterade nivåerna/grupperingar inom regionen gällande Inerafrågor/strategi fungerar bra. Du är kontaktperson för HSF och övriga regionen gällande diverse Inerafrågor, internt och mot Inera.

Vem är du?

Vi söker dig som har stor personlig mognad, är relationsbyggare och besitter en god kommunikativ förmåga. Du jobbar för att utveckla och skapa goda förutsättningar både för individerna i en grupp och i andra samarbetsytor. Du har förmågan att arbeta högt som lågt, tänka strategisk men ska också kunna rulla upp ärmarna och arbeta operativt.

Du inspireras av och inspirerar andra och bygger goda relationer med din förmåga att skapa struktur och förståelse hos olika målgrupper. För att lyckas i uppdraget behöver du vara en kunnig, förtroendeingivande och erfaren person som kan driva leveranser till resultat. Du är lösningsfokuserad och samarbetsinriktad men tvekar inte att ställa krav, fatta beslut eller reda ut oklarheter och konflikter vid behov. Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper. 

För att kunna bli aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande krav

 • Du har en högskoleutbildning inom relevant it-inriktat område, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Flera års erfarenhet av att leda och följa upp i stora, komplexa verksamheter och tjänster
 • Du har flerårig erfarenhet av affärsmässiga relationer samt leveransuppföljning utifrån kvalitet och ekonomi
 • Erfarenhet att arbete mot budget och ekonomisk uppföljning
 • Kunskaper om, eller förmåga att sätta sig in i, Ineras tjänster, såväl invånartjänster, vårdgivartjänster som infrastrukturtjänster
 • Van att leda komplexa samordningsfunktioner där fler än den egna organisationen är involverad
 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • Du har tidigare arbetat i liknande roll med goda resultat

Har du arbetat inom Region Stockholm är det en fördel. Det är också en fördel om du har kunskap om behoven av IT-stöd inom vården, för medarbetarna eller invånarna.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt då intervjuer kan komma att ske löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Caroline Hagberg     
caroline.hagberg@regionstockholm.se 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2464
Kontakt
 • Caroline Hagberg, 072-5037319
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb