Karolinska Universitetssjukhuset, HR-avdelning

Är du en engagerad HR-partner som vill arbeta med det som är viktigt på riktigt? Vill du vara en nyckelspelare i vår HR-avdelning på Karolinska Universitetssjukhuset? Ta chansen att bidra till att forma och stärka HR-strukturen för att stödja våra avgörande verksamheter i en stimulerande arbetsmiljö.

Du erbjuds

 • Att bli en del av vår HR-avdelning som idag består av drygt 90 medarbetare.
 • Att jobba i en inspirerande arbetsmiljö där din kompetens och ditt engagemang kommer hjälpa HR-avdelningen att vidareutveckla struktur och effektivitet för att stödja våra avgörande verksamheter.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

HR på Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus med runt 16 000 anställda. Vår HR-avdelningen består av olika stödfunktioner, verksamhetsnära HR partners och specialistfunktioner. De som arbetar inom verksamhetsnära HR är knutna till våra teman och funktioner, läs gärna mer om våra teman och funktioner här.

Som HR-partner på Karolinska Universitetssjukhuset är du en integrerad del av verksamheten, och arbetar i nära samarbete med de chefer du stöttar. Tillsammans med ledarna i den vårdverksamhet du stödjer driver du ett ständigt förbättringsarbete mot vår vision, Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Vi arbetar i nybyggda och moderna kontorsmiljöer i Solna och Huddinge.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra ett team av HR-partners, där alla har sina verksamhetsområden men också lär av varandra och löser gemensamma frågor. Du är också en viktig del av sjukhusets hela HR-funktion, som inkluderar en HR support, ett rekryteringscenter och specialistfunktioner med kompetens inom avtal och förhandling och arbetsmiljö och hälsa. Du får goda möjligheter till långsiktig utveckling av HR-professionen i olika roller och till att bidra till sjukhusövergripande utvecklingsarbete inom HR.

Ditt uppdrag spänner över hela HR-området, men du har möjlighet att utifrån bakgrund och intresse fördjupa dig i olika områden.

Huvudsakliga ansvarsområde:

 • Kombinera operativa och strategiska uppgifter med fokus på verksamhetens behov.
 • Driva utvecklingsarbete inom HR för både specifika verksamheter och organisationen som helhet.
 • Samarbetar och agerar serviceinriktat mot verksamheterna.

Rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt, så för att trivas är det viktigt att du tycker om att samarbeta, är serviceinriktad och gärna delar med dig av din kunskap.

Vi söker dig som

Är en generalist och som trivs med bredden, och balansen mellan operativt och strategiskt arbete i rollen som HR-partner. Du har en god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i nya situationer. Du får gärna brinna lite extra för något av våra områden; arbetsrätt och förhandling, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, HR data och analys, attrahera och bemanna eller ledarskap och kultur.

Som person får du energi av att uppgifter växlar och du gillar att lösa problem. Du tycker om att se förbättringsmöjligheter och nya perspektiv för att utveckla dig själv, och våra roller och arbetssätt inom HR.

Vi vill att du är modig i nya situationer och att du anpassar ditt arbetssätt med flexibel problemlösning och skicklig kommunikation. Du tycker om att ge professionell service och att se hur du och teamet bidrar till ett Karolinska i framkant.

Kvalifikationer

Vi verkar i en stor och komplex organisation, om du har arbetat i privat sektor, ser vi gärna att det har varit i personalintensiva organisationer.

Krav:

 • Du har en akademisk examen inom HR eller motsvarande lämplig utbildning och bakgrund.
 • Vidare har du några års erfarenhet som verksamhetsnära HR-partner eller liknande, och erfarenhet av att arbeta såväl operativt som strategiskt med HR-frågor.
 • Du har god kunskap och intresse av arbetsrätt och facklig samverkan samt av arbetsmiljöarbete.
 • Du har erfarenhet av att driva förbättringsarbete tillsammans med verksamheten.
 • Flytande svenska i tal och skrift

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av HR-arbete i vården.
 • Erfarenhet från offentlig verksamhet

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer sker fortlöpande, sök så snart som möjligt.

I vår rekryteringsprocess kan vi komma att använda vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2450
Kontakt
 • Rekrytering: Frida Jeppsson, frida.jeppsson@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb