Södersjukhuset AB, Utveckling och teknik, IT

Region Stockholm och Södersjukhuset har tilldelats EU-medel för nya innovativa 5G-tjänster inom vården - 5GMHI - vi söker en teknisk projektledare!

Projektet 5GMHI består av sex delprojekt inom Region Stockholm och kommer att utforska hur avancerade 5G-tjänster kan bidra till ökad patientsäkerhet, kvalitet och tillgänglighet inom sjukvården. Projektet fokuserar bland annat på videokommunikation mellan ambulans och akutmottagning, drönare med hjärtstartare och videokommunikation från olycksplats, positionering i realtid av medicinteknisk utrustning samt fastighetsdrift av sjukhus med stöd av sensorer och 5G-teknik. 

Beskrivning

Södersjukhuset kommer att spela en nyckelroll i att driva och implementera innovativa 5G-tjänster inom sjukvården, samt samverka i att implementera ett privat 5G-nätverk på sjukhuset.

Till Södersjukhusets del i projektet söker vi en teknisk projektledare med utbildning och erfarenhet inom Telekom/5G. Du kommer vara ansvarig för den tekniska helheten i projektet och stötta projektledaren i tekniska frågor, så du behöver vara trygg i din tekniska kompetens och van vid ledande roll. I projektet blir du den som leder de tekniska delarna och till din hjälp har du bland annat Södersjukhusets kompetens inom telefoni och nät. Därutöver kommer kontakt med leverantörer inom och utom Region Stockholm.

Tjänsten är en projektanställning till och med februari 2027, eventuellt med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Som person är du van att hantera komplexa organisationers tekniska behov och krav - med noggrannhet och engagemang driver och genomför du projekt både ur tekniskt, ekonomiskt, tid- och resursmässigt rätt perspektiv. Du har din naturliga hemvist inom IT och/eller telekom och är nyfiken på ny teknik. Du är strukturerad och arbetar metodiskt och proaktivt med ett helhetsperspektiv. Du gillar att ge god service, är pedagogisk och har lätt för att samarbeta. Du är positiv till utveckling och har förmågan att arbete med komplexa problem och komma med nya idéer.

Vidare ser vi att du är analytisk, självständig, handlingskraftig och resultatorienterad.  Du gillar att arbeta i matrisorganisation med tvärfunktionella team som sträcker sig över verksamhet och teknik i en större organisation och med verksamhetskritiska stödsystem. Du är duktig på att kommunicera och har förmåga att förankra ditt arbete samt anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. 

Du måste vara nyfiken, ha gedigen teknisk kompetens och vara villig att lära dig ny teknik. Du bör också ha erfarenhet av 5G och positionering (RTLS) och hur den kan användas i verksamheten. Det är viktigt att du ser möjligheterna med hur tekniken bidrar till en bättre sjukvård.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och din tekniska projektförmåga som helhet!

Kompetenskrav:

 • Du har relevant, eftergymnasial utbildning inom inom teknik och erfarenhet inom telekom, med minst fem års dokumenterad arbetserfarenhet från relevanta branscher och minst 3 år från liknande roll. 
 • Du ska ha god erfarenhet från att självständigt och framgångsrikt ha lett tekniska projekt, inom exempelvis Telekom eller infrastruktur, från start till till implementation, inklusive planering, genomförande, och uppföljning i en projektmodell.
 • God förståelse för IT-säkerhet och informationssäkerhet.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. 

Meriterande: 

 • Erfarenhet av IT/telekom inom hälso- och sjukvårdsområdet
 • Erfarenhet av 5G, positionering och sensorteknik.
 • Erfarenhet från EU-finansierade projekt
 • Erfarenhet av upphandling och leverantörsstyrning

Erbjudande

Då projektet är finansierat med EU-medel är detta en tidsbegränsad projektanställning om 3 år, med eventuell förlängning med 1 år. 

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Ansökan ska göras på svenska.
Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

 

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2425
Kontakt
 • Karin Weilow, 08-12361681
Facklig företrädare
 • SACO, Växelnummer:08-12361000
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb