Ambulanssjukvården i Storstockholm AB-AISAB, OPK - Operativ koordinering

Vill du vara med och driva och utveckla tjänsten Medicinsk dirigent där du har en nyckelfunktion i Region Stockholms preshospital vård? Har du erfarenhet av arbete på förstärkningsresurs? Då vill vi gärna ha din ansökan!

Vi söker nu prehospitalt erfarna sjuksköterskor för att arbeta i funktionen som Medicinsk dirigent, som AISAB har fått i uppdrag, att bemanna av hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Funktionen bemannas dygnet runt och är placerad just nu på prioriterings- och dirigeringstjänsten.

Du startar med en gedigen introduktionsutbildning och kommer löpande att gå riktade utbildningar för att stärka din kompetens inom området.

Dina arbetsuppgifter

Medicinsk dirigent är en ny funktion i regionens prioriterings- och dirigeringstjänst, funktionen kommer ha en central roll avseende koordinering av regionens specialresurser. Som Medicinsk dirigent i Region Stockholms prioriterings- och dirigeringstjänst arbetar du i team med prehospital bakjour och operativ koordinator. Du koordinerar regionens akut- och jourläkarbilar samt ambulanshelikoptrar genom att identifiera rätt uppdrag till rätt resurs, bedömer ärenden, hanterar utalarmering, flight-following och koordinerar regionens helikopterflygplatser. Dina primära arbetsuppgifter är att ansvara att specialresurserna nyttjas optimalt.

Du stöttar också övriga kollegor i prioriterings- och dirigeringstjänsten i medicinska bedömningar. Du kommer att tillsammans med PhB identifiera ärenden för läkarbilarna. Medicinsk dirigent är bemannad dygnet runt, året runt, likaså akut- och jourläkarbilar samt ambulanshelikoptrarna. Det betyder att du som söker kommer att arbeta dygnets alla timmar och även alla dagar i veckan. Kvalifikationer: Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom ambulanssjukvård med minst tre års yrkeserfarenhet och prehospital erfarenhet.

Du behärskar svenska språket fullt ut i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. God kunskap om de medicinska behandlingsriktlinjer och prehospitala direktiv som gäller för ambulanssjukvården i Stockholm. Genomfört utbildning i AMLS och PS.

Vi arbetar i en IT-intensiv miljö med ett flertal olika system som du kommer att få lära dig här. Vi förutsätter att du behärskar grunderna i de vanligaste Officeprogrammen och har god datorvana.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av akut- och jourläkarbilar eller helikopter-/flygambulans eller larmcentralsarbete. Vi ser gärna att du har vana av arbete i CoordCom eller HEMSWX.

Väl förtrogen med Region Stockholms katastrofmedicinska plan samt goda kunskaper om 1177 Vårdguiden och Vårdgivarguiden.

Personliga egenskaper

Du vill vara i händelsernas centrum och hjälpa människor i nöd genom att se till att de får rätt hjälp. Du måste vara stresstålig, flexibel och kunna lyssna, skriva och ställa frågor samtidigt. Vi uppskattar också en ödmjukhet, tydlighet och noggrannhet och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi som arbetar här har kompetens från sjukvårdens alla arenor; sjuksköterskor, läkare och undersköterskor. Verksamheten finns i prioriterings- och dirigeringstjänstens lokaler där all kompetens sitter tillsammans, vilket gör att du alltid har nära till värdefullt samarbete med kollegorna.

Övrigt

I rekryteringsprocessen ingår förutom intervju ett personlighetstest. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att säkerhetsprövning med register- och bakgrundskontroll kommer att genomföras av slutkandidater i rekryteringsprocessen innan beslut om anställning fattas. Befattningen kan komma att bli krigsplacerad.

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ersättning

Månadslön

Omfattning

Heltid

Kontakt

Chef OPK, Andreas Gustafsson andreas.gustafsson@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överänskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2408
Kontakt
  • Andreas Gustafsson, 08-7000000
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb