Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande och betydelsefullt arbete, där du har möjlighet att göra skillnad för både patienter och kollegor inom vården. Som klinisk farmaceut får du arbeta patientnära och är en del av vårdteamet på vårdavdelning, mottagning och akutmottagning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra läkemedelsgenomgångar, ge individanpassade råd och läkemedelsbehandlingar till våra patienter. Dessutom är du ett viktigt stöd och tillför farmaceutisk expertis till våra vårdkollegor inom kliniken. Det innebär att du har ett varierande uppdrag med stort utrymme för eget ansvar men alltid med stöd av hjälpsamma kollegor.

Inom klinisk farmaci arbetar vi med ett roterande schema vilket innebär att du både får erfarenhet, utveckling och stimulans från fler av våra enheter.  

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

 

Arbetsbeskrivning

Roterande tjänstgöring veckovis med följande arbetsuppgifter:
- Läkemedelsgenomgångar på akutmottagning och vårdavdelning
- Läkemedelsgenomgångar på mottagning i samband med bokade patientbesök
- Utbildning för patienter
- Utbildning för vårdprofessioner
- Farmaceutisk rådgivning till patienter och vårdpersonal
- Handledning av studenter

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare alternativt legitimerad receptarie med magisterexamen. Du bör även ha magisterexamen i klinisk farmaci alternativt motsvarande.

Tidigare erfarenhet av arbete med klinisk farmaci inom slutenvård eller öppenvård är meriterade.

Du bör kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift.
Om du har tidigare erfarenhet av TakeCare och Orbit är det meriterande.

 

Personliga egenskaper

Du kommer att samarbeta mycket med olika verksamheter och olika vårdprofessioner, så din förmåga att bygga relationer i kombination med din kommunikativa förmåga kommer att vara avgörande för din framgång. Eftersom vår verksamhet har stort fokus på utveckling av den kliniska farmacin så söker vi dig som är driven och har ett stort intresse för utvecklingsarbeten. 

Utöver detta söker vi personer med följande egenskaper:

  • Personlig mognad, du litar på din egen förmåga och behåller lugnet i stressamma situationer.
  • Självständighet, du trivs med att ansvara för din arbetsdag. Du organiserar och planerar ditt arbete väl.
  • Flexibel, då du befinner dig i en föränderlig vardag förmår du att anpassa dig efter vad verksamheten behöver/kräver för dagen. 
  • Samarbetsförmåga, du samarbetar för att nå gemensamma mål. Du hjälper kollegor och är prestigelös nog att rycka in när det behövs.
  • Kvalitetsmedveten, du sätter patientsäkerheten i första rummet.

 

Om verksamheten

Klinisk farmaci är organiserad under verksamhetsområde Kirurgi- och Urologi men har även uppdrag som utförs inom andra verksamhetsområden. Inom kliniken bedriver vi både akut och elektiv Kirurgi och Urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Region Stockholm, men även utomlänspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240901
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2369
Kontakt
  • Irina Ekstrand, Vårdchef, 070-2699544
Facklig företrädare
  • Beatrice Hartman, Sveriges farmaceuter, 08-12355178
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb