Centrum för kliniska cancer studier

Är du specialistläkare inom hematologi eller onkologi? Framtidens cancerbehandlingar väntar på dig! Bli en del av vårt banbrytande team på Centrum för Kliniska Cancerstudier där du som Medicinskt Ledningsansvarig Läkare tar ledningen i fas 1-studier och formar framtiden för olika cancerterapier. Hos oss kan du bidra till att erbjuda det senaste inom cancerbehandlingar till patienter. 

Vi erbjuder

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med nya obeprövade terapier inom cancer. Tyngdpunkten ligger på tidiga kliniska studier men som medicinskt ledningsansvarig har du ett helhetsansvar för alla hematologiska respektive onkologiska studier vid Centrum för Kliniska Cancerstudier. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

På Centrum för Kliniska Cancerstudier (CKC) arbetar vi med kliniska studier i alla faser från ”First in Human” och fas 1 till fas 4, s k ”post-marketing surveillance-studier”. CKC är en medicinsk enhet vid Tema Cancer. Antalet patienter och studier inom vår verksamhet ökar markant över tid och vi behöver fler medarbetare för att vi ska fortsätta erbjuda fler cancerpatienter det allra senaste i terapiutveckling.

Vi söker nu två överläkare som kommer att bli Medicinskt ledningsansvariga läkare inom Hematologi respektive Onkologi. Arbetet innebär att du startar upp och driver kliniska cancerstudier och är delaktig i det medicinska omhändertagandet av studiepatienter.  Verksamheten har ett standardiserat arbetssätt för att följa det regelverk som styr arbetet med kliniska prövningar.

Ur arbetsbeskrivningen för Medicinskt ledningsansvarig läkare:  

 • Ansvara för övergripande bedömningar och beslut i medicinska frågor som rör CKCs enheter i Huddinge och i Solna.
 • Medicinskt ansvarig för Fas 1-verksamheten på CKC.
 • Granska och aktivt bidra i samtliga säkerhetsbedömningar som görs i First in Humanstudier, Fas 1-studier samt även i andra studier där det kan vara relevant efter intern diskussion på CKC.
 • Tillsammans med verksamhetschef och enhetschefer planera och genomföra arbete utifrån medicinskt perspektiv t ex upprättande av styrande dokument så som SOP:ar och rutiner.
 • Tillsammans med verksamhetschef och enhetschefer tillse att enheterna är rätt dimensionerade och har rätt medicinsk kompetensprofil utifrån enheternas nuvarande och framtida behov.
 • Tillsammans med verksamhetschef och enhetschefer för Fas 1-enheterna ansvara för övergripande struktur för introduktion, inskolning och utveckling av Fas 1-läkare samt övrig läkarplacering på Fas 1-enheterna.
 • Att vid behov i akademiska studier som drivs via CKC bistå sponsor med medicinsk expertis i SUSAR-bedömningar.
 • Att vid behov bistå Clinical Trials Office (CTO) med medicinsk expertis i samband med studieförfrågningar.
 • Delta i CKC:s ledningsgruppsmöten.
 • Aktivt delta i Tema Cancers forskningsråd.

Vi söker

Du är en kvalitetsinriktad och noggrann medarbetare som är drivande och tar ansvar för dina projekt och som trots en stressig tillvaro också har viljan att, tillsammans med kollegor, driva utvecklingen av våra enheter framåt.

Du trivs med att arbeta i team med våra medarbetare och med våra samarbetspartners och ser det som självklart att vi gemensamt löser våra utmaningar. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i hematologi eller onkologi
 • Mycket god erfarenhet av kliniska cancerstudier och i synnerhet Fas1-studier.
 • Disputerad

Meriterande:

 • Erfarenhet inom verksamhetsområdet
 • Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2229
Kontakt
 • Kristina Sonnevi, 072-4694910,kristina.sonnevi@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-05-04

Tillbaka till lediga jobb