Intensivvården och den postoperativa enheten har ett spännande uppdrag för dig som vill arbeta strategiskt med att utveckla vården med fokus på omvårdnadsfrågor. De närmaste åren kommer du att vara med och forma de nya intensivvårdsplatserna som kommer att byggas och beräknas stå klart i slutet på 2026. Du leder och coachar 5 vårdenhetschefer samt medarbetare som ingår i staben såsom verksamhetsutvecklare, MT-ansvariga med flera. Du leder intensivvården tillsammans med sektionschef IVA som ansvarar för medicinsk utveckling samt läkargrupp.

I rollen som vårdchef har du ett övergripande ansvar för omvårdnadsarbetet inom enheterna. Du har tillsammans med vårdenhetscheferna ansvar för ca 170  medarbetare. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du förväntas ha en aktiv roll, samt ingår i andra forum inom sjukhuset. Till ditt stöd har du din egen stab samt HR-partner och ekonomicontroller. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Arbeta strategiskt med att utveckla omvårdnadsfrågor som leder till en kvalitets- och patientsäker vård. I samverkan med andra ledande funktioner/roller säkerställa hög patientsäkerhet, ett gott patientbemötande och en god kvalitet av vården.
 •  Aktivt arbeta med att säkerställa den långsiktiga kompetensförsörjningen för IVA och Postop plan 4.
 •  Personalansvar för 5 vårdenhetschefer, verksamhetsutvecklare, MT-ansvariga, Förrådsansvariga, Bitr. universitetssjuksköterska och Universitetssjuksköterska.
 • Stödja/utveckla och skapa förutsättningar för ett gott ledarskap och samarbetsklimat.
 • Samverka med andra vårdchefer inom Vo’t kring verksamhetsplan, kompetensförsörjning, patientsäkerhets- och arbetsmiljöfrågor.
 • Arbeta med verksamhetsområdets mål, strategier och handlingsplaner utifrån verksamhetsplanen, samt uppföljning av enheternas och medarbetarnas måluppfyllelse och resultat.
 • Driva ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete i enlighet med sjukhusets vision och värderingar, i syfte att utveckla och effektivisera verksamheten.
 •  Ansvara för arbetsmiljöarbetet enligt gällande delegation, samt arbeta för att kontinuerligt utveckla arbetsmiljön och skapa en attraktiv arbetsplats för medarbetare, studenter och arbetssökande.
 • Kontinuerligt följa upp enhetens ekonomiska mål samt vidta nödvändiga åtgärder vid avvikelse mot budget.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård. Du ska ha erfarenhet av flera års chefs-/ledarskap med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Du har utvecklat ditt ledarskap med ex deltagande i olika chefs-/ledarskapsprogram

Som person är du resultatorienterad och handlingskraftig med förmåga att driva och slutföra uppdrag med goda resultat. Du är drivande i att uppnå mål och utveckla verksamheten i enlighet med dessa, med verksamhetens och patienternas bästa i fokus.

Du är förtroendeingivande och duktig på att inspirera, entusiasmera och motivera dina medarbetare. Du ser dina medarbetares potential och arbetar med att utveckla och ta tillvara deras kompetens.

Din kommunikation är tydlig och du kan anpassa budskapet efter situationen. Du är lyhörd och kan skapa dialog och delaktighet.

Du är strategisk, vilket gör att du agerar och tänker långsiktigt. Du är strukturerad och effektiv och sätter dig snabbt in i situationer och komplexa problem.

Övrig information:

Södersjukhuset AB tillämpar tidsbegränsande chefsförordnande på 3 år som sedan kan komma att förlängas. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning som sjuksköterska.

Tillträde efter sommaren 2024. Sista ansökningsdag 2024-04-30

Kontaktpersoner:

Verksamhetsområdeschef Marie Fahlgren Brodin 072-5993913

HR-partner Karl Kristensson 08-123 615 90

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2170
Kontakt
 • Verksamhetsområdeschef Marie Fahlgren Brodin, 08-12362230
 • HR-partner Karl Kristensson, 08-12361590
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, 08-12361000
 • SACO, vxl08-12361000
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb