Rättspsykiatri Vård Stockholm

Rättspsykiatri Vård Stockholm är en resultatenhet som bedriver rättspsykiatrisk vård i Stockholms län samt har ett länsövergripande ansvar för patienter som kommer från kriminalvården. Kliniken har ca 550 anställda på 15 vårdavdelningar vilka finns på Helix i Huddinge och på Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby. Vid Helix och Löwenströmska sjukhuset finns våra två öppenvårdsmottagningar.

Vårt uppdrag är att förbättra patienternas psykiska hälsa och sociala förmåga samt att minska dödligheten i psykisk sjukdom och minska risken för återfall i brott.

Mer om oss: Läs här

Öppenvårdsmottagningen på Helix bedrivs i samverkansform mellan Rättspsykiatri Vård Stockholm, Beroendecentrum Stockholm och Kriminalvården. Vi tar emot patienter via kriminalvårdens frivård, som har en föreskrift om vård och behandling. Vi tar även emot patienter via remiss från psykiatri och beroendemottagningar inom hela Regionen där vården av olika skäl inte kan bedrivas lokalt. En tredje stor patientkategori är personer som befinner sig på permission från LRV/LPT-vård eller har LRV/LPT i öppenvård.

Vill Du vara med och utveckla framtidens rättspsykiatriska vård? Då är det Dig vi söker!

I ditt ansvar som enhetschef ingår personal-, budget-/resultatansvar för cirka 15 medarbetare. Du har samordningsansvar avseende arbetsmiljön för enhetens samtliga cirka tjugo medarbetare. Kliniskt arbete och egen patientkontakt utgör en mindre del av uppdraget. Tillsammans med ledningsansvarig överläkare ansvarar du också för omvårdnadsutveckling på enheten. Som enhetschef är du direkt underställd sektionschefen.

Vi söker Dig, gärna sjuksköterska i grundprofession, som är tydlig och trygg i Din ledarroll och bra på att skapa ett positivt och innovativt arbetsklimat. Du är bra på att möta människor på ett otvunget sätt och att skapa nätverk. Vi tror att Du är kompetent, självsäker och beslutsam inom Ditt kunskapsområde. Vi lägger stor vikt vid ledaregenskaper, samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Du ska ha lämplig grundkompetens och formell ledarskapsutbildning. Vi vill att Du ska ha erfarenhet av personal- och resultatansvar. Meriterande är erfarenhet från rättspsykiatrisk eller allmänpsykiatrisk omvårdnad, beroendevård och kriminalvård samt erfarenhet av förändringsarbete. Du ska även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Tillsvidareanställning i grundbefattning med ett förordnande som enhetschef på tre år.

Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning. 

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1997
Kontakt
  • Daniel Olsson, 08-12349463
  • Jukka Karhunen, 08-12341932
Facklig företrädare
  • Len Elfström, Vårdförbundet, 0812340492
  • Janne Virtanen, SACO, 0812347529
  • Ola Tellner, Vision, 0812340481
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb