Psykiatri, SCÄ, Nationell högspecialiserad vård - barn och unga

Är du intresserad av att driva vården för våra svårast sjuka patienter samt bygga upp och driva en ny enhet? Då kanske du är vår nya enhetschef för Nationell högspecialiserad vård (NHV) vid svårbehandlad ätstörning hos barn och unga!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns idag på Södermalm i Stockholm och vi är cirka 160 anställda. Från hösten 2024 kommer vi få tillgång till nya lokaler på Gamla Karolinska i Solna och flytta vår heldygnsvård dit.

Läs gärna mer om vår verksamhet här

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att starta en nationell högspecialiserad enhet för patienter med svårbehandlad ätstörning, som skall starta 1 december 2023. Enheten kommer att ta emot patienter från hela landet. Nu söker vi en enhetschef till denna högspecialiserade verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är ditt övergripande ansvar att leda, följa upp och utveckla vården och dess medarbetare. Du ansvarar för enhetens ekonomi, personal, arbetsmiljö samt miljöfrågor. Det dagliga arbetet innebär en aktiv närvaro och ett levande engagemang för enheten och i nära samarbete med enhetens biträdande enhetschef och medicinskt ledningsansvariga läkare.

Eftersom enheten är under uppbyggnad kommer arbetsuppgifterna fram till inflytt till stor del att handla om att rekrytera det team som skall arbeta inom heldygnsvården. Du kommer också att vara involverad i vårdutveckling, planering av lokaler, utbildning av ny personal och vara chef för det resursteam som fram till flytt stöttar övrig psykiatri.

Det är viktigt att du kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och hjälpa medarbetare att hantera förändringsprocesser, ett högt tempo samtidigt som en hög kvalitet bibehålls. Vi ser också fram emot att du, som kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp, har förmågan och intresset för att lyfta blicken och kunna påverka klinikens utveckling och övergripande frågor.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom psykiatri. Tidigare chefserfarenhet (inklusive arbete med rekrytering) och erfarenhet från psykiatrisk verksamhet, gärna med barn och unga är ett krav, liksom erfarenhet och kunskap om ätstörningsvård.

Evidensbaserad vård, forskning, utveckling, riktlinjer och patientsäkerhet är viktigt för dig. Kunskap om FBT, KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande, liksom DBT/RO-DBT.

Vi ser gärna att du är intresserad av ledarskap och är en inspirerande och trygg ledare med god samarbetsförmåga. Du har förmåga att hantera ett brett spann av frågor samtidigt som du är en närvarande chef för dina medarbetare, och du har intresse för utvecklings- och förändringsarbete.

Att du är lyhörd, lojal och nytänkande, prestigelös och engagerad är egenskaper vi lägger stor vikt vid. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap, kan sprida arbetsglädje i personalgruppen och har förmågan att få en grupp att arbeta mot gemensamma mål. Som person är du positiv, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ.

Speciellt viktigt är att du har förmåga att arbeta efter behandlingskoncept och hjälpa teamet att vara konsekvent och transparent i sitt agerande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Heroma, Raindance, QlikView, Clockwork, Edit/Platina och Take Care är meriterande.

Anställningsform och arbetstider: 
Tillsvidareanställning i grundbefattning som sjuksköterska.
Heltid, 40 timmar per vecka, måndag - fredag dagtid.
Chefsförordnande gäller 3 år i taget.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7130
Kontakt
  • Mikaela Lithman, 072-5481374
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb