Beskrivning

Kardiologen på Södersjukhuset är med sina 400 medarbetare en av landets största kardiologiska enheter. Vi ligger i framkant inom utveckling och forskning och vi har ett i landet unikt upplägg med ett uppdrag som innefattar allt från medicinsk intensivvård till elektiv öppenvård. Däremellan har vi bland annat intermediärvård, slutenvård, avancerad intervention, dagvård och eget ekokardiografi-lab. Vi bedriver bred forskning inom kardiologi och medicinsk intensivvård, som är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Avdelning 51 är en slutenvårdsavdelning med 24 vårdplatser inriktad mot vård av patienter med akuta koronara syndrom men även andra typer av patientgrupper inom kardiologi. Vår strävan är att arbeta efter en prioriteringsrond i tvärprofessionella team runt patienten. Vi arbetar dagligen i nära samverkan med både PCI-lab, hjärtintensiven och akutmottagningen.

Hos oss tar man också del av mer omfattande utbildningssatsningar inom kardiologi och omvårdnad i form av interna, sjukhusövergripande och regionala utbildningsprogram. Möjlighet till utveckling finns även i form av specialistutbildning eller forskning. På vår avdelning främjar vi rotation mot verksamhetsområdets olika enheter såsom mottagning, koronarintervention med flera.

Arbetsuppgifter

Kliniskt arbete som sjuksköterska på avdelning 51 med i huvudsak patienter med akuta koronara syndrom.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av hjärtsjukvård/akutsjukvård. Meriterande med specialistutbildning inom hjärtsjukvård. Du har god kommunikativ förmåga och datavana.

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Personliga egenskaper

Du är en person som:

 • har god samarbetsförmåga
 • får patienten att känna sig väl omhändertagen och trygg genom ditt bemötande
 • är flexibel i ditt förhållningssätt då verksamheten är i ständig förändring
 • är engagerad och ansvarstagande
 • har förmåga att se möjligheter och vill utveckla omvårdnad av våra patienter

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

 • Individuell schemaplanering, dubbel natt-ob-ersättning vid nattarbete, kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.
 • Individanpassat inskolningsprogram
 • Södersjukhuset är centralt beläget i Stockholm med goda kommunikationer nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.
 • Möjlighet till fri friskvård en timme i veckan under betald arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till egen sjukgymnast samt ett friskvårdsbidrag.

Villkor

Tillsvidareanställning, heltid. Nattjänst, 32:20 timmar/vecka.

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

Välkommen med din ansökan!

Södersjukhuset AB

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 8000 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7119
Kontakt
 • Sonja Krig, Vårdenhetschef avdelning 51, 08-12363223
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Centra Söder, 070-4843310
Publicerat 2023-10-10
Sista ansökningsdag 2023-10-31

Tillbaka till lediga jobb