I trafikförvaltningens analyser har ett antal fokusområden identifierats. Dessa har resulterat i en mängd uppdragsbeskrivningar som passar perfekt att utföra som ett examensarbete. Uppdragen för spårtrafiken finns inom följande områden:

  • Trafik
  • Drift och underhåll
  • Organisation och processer
  • Teknik inom trafikstyrning och signal

I ansökan kan du välja vilket eller vilka av dessa områden som lockar dig mest så försöker vi gemensamt matcha detta mot våra behov.

For information in english, please contact one of the mentors, contact information below. 

Bakgrund
Trafikförvaltningen behöver säkerställa den långsiktiga utvecklingen för spårtrafiken. Spårtrafiksystemets funktion och utveckling har stor betydelse för kollektivtrafiksystemet i sin helhet. Trafikförvaltningen har arbetat med att analysera spårtrafiksystemet genom uppdelning i strukturella och funktionella system. De strukturella systemen omfattar fordon, depå och infrastruktur samt flera övergripande tekniska system som är installerade både ombord och på landsidan. De funktionella systemen beskriver användning för trafik, drift, service och underhåll.

Syfte
Syftet med alla olika examensarbeten som hanterar systemval och arbetssätt för spårtrafiken är att bidra till och säkerställa att både förvaltnings- och utvecklingsperspektiv beaktas redan nu och i framtiden.

Metod och genomförande
För dessa exjobb kommer vi tillsammans fram till vilken metod som passar bäst och hur arbetet ska genomföras.

Utbildning
Ingenjör med trafikteknisk inriktning, samhällsplanering med transportinriktning eller annan teknisk utbildning såsom elektroteknik, teleteknik, reglerteknik och datavetenskap med intresse och engagemang för tillämpning inom spårtrafik.

Kompetens
Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och/eller engelska.

Period och omfattning
Vårtermin 2023. Omfattning kan variera. Vi kan tänka oss ett mer grundläggande 15 p-exjobb. Det finns även möjlighet för vidare fördjupning och förgrening i ett eller flera 30 p-exjobb. Vi ser gärna att ni är två studenter som arbetar tillsammans och ni kan med fördel studera olika utbildningar.

Handledare
Teknisk Systemstrateg Kristina Lövenberg, avdelning Strategisk Utveckling och Bitr. Signalsäkerhetsansvarig Andreas Mårtensson, Teknikavdelningen.

Kontaktuppgifter
Om du har några frågor kring exjobbet kontakta handledare Kristina Lövenberg kristina.lovenberg@regionstockholm.se eller handledare Andreas Mårtensson andreas.martensson@regionstockholm.se.
Om du har övriga frågor vänligen kontakta student@sl.se.

Ansökan
Alla exjobb på trafikförvaltningen ligger publicerade på vår studentsida samt på KTH:s exjobbsportal. Ansökan sker via vårt rekryteringssystem, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är den 2023-10-29. Vi ser fram emot din ansökan!

Var finns vi?
Trafikförvaltningens lokaler finns på Kungsholmen i Stockholm, Lindhagensgatan 100.

Om oss
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

Nyckelord: Infrastruktur, Trafik, Trafikstyrning, Trafikteknik, Signal

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde vårtermin 2023
Löneform -
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7112
Kontakt
  • Kristina Lövenberg, 070-7863036
  • Andreas Mårtensson, 070-7863482
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-29

Tillbaka till lediga jobb