Psykiatri Nordväst, Öppenvårdssektionen, Soll/Sigt/UV psykosmottagning

Väsby psykiatriska mottagning 2 är en öppenvårdsmottagning för patienter med psykoser och autismspektrumtillstånd (AST) över 18 år som är i behov av psykiatrisk vård på specialistnivå. Mottagningen ingår i Psykiatri Nordväst, en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med ca 550 medarbetare.

Vi söker nu en engagerad enhetschef till vår mottagning i Upplands Väsby för att leda och utveckla verksamheten på mottagningen samt ingå i klinikens sektionsledningsgrupp med uppgift att utveckla vårdinnehållet inom sektionen. 

Vi samverkar med heldygnsvården vid Danderyds sjukhus och S:t Görans sjukhus samt med klinikens mobila akutenhet. Samverkan med kommunernas verksamheter är också ett viktigt inslag i arbetet. Det finns många spännande utvecklingsprojekt och forskningsstudier som pågår inom kliniken, liksom på vår mottagning. På mottagningen arbetar också sjuksköterskor, psykologer, kurator, arbetsterapeut, medicinska sekreterare och läkare. Vi sitter i fina och rymliga lokaler, ett stenkast från Upplands Väsby pendeltågsstation, ca 25 minuter från Stockholm och Uppsala. I samma byggnad finns Väsby psykiatriska mottagning 1 och Upplands Väsbys och Sigtunas beroendemottagning. Förutsättningarna för ett samarbete med kollegor från dessa mottagningar är således speciellt goda.

I vårt arbetssätt ingår farmakologiska, familjeinriktade och kognitiva behandlingssätt. Vi arbetar evidensbaserat och i enlighet med SLSO:s processkartor och erbjuder bland annat KBT-baserad psykoterapi, liksom DBT- och ERGT-grupper. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativ öppenvård till både patienter och deras anhöriga, samt att ha en god samverkan med våra vårdgrannar. Vi vill skapa möjligheter för våra patienter att utveckla och återhämta personliga, sociala och arbetsinriktade funktioner.

Arbetsuppgifter:
Som enhetschef är ditt övergripande ansvar att leda, följa upp och utveckla mottagningen och dess medarbetare. Du ansvarar för enhetens ekonomi, personal, arbetsmiljö samt miljöfrågor. Det dagliga arbetet innebär en aktiv närvaro och ett levande engagemang för mottagningen, och i nära samarbete med mottagningens biträdande enhetschef och medicinskt ansvariga läkare. Viktigt är också att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och hjälpa medarbetare att hantera ett högt tempo samtidigt som en hög kvalitet bibehålls. Vi ser också fram emot att du, som kommer att ingå i sektionens ledningsgrupp, har förmågan och intresset för att lyfta blicken och kunna påverka klinikens utveckling och övergripande frågor. Du rapporterar till sektionschef.

 

Krav för tjänsten:

  • Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska (gärna med magisterutbildning i psykiatri) eller motsvarande högskoleutbildning.
  • Tidigare chefserfarenhet är en förutsättning. Det är en fördel om du också har erfarenhet av psykiatrisk öppenvård och berörda patientgrupper.

Personliga egenskaper:
Stor vikt läggs vid goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Vi vill att du är lyhörd, lojal och nytänkande, och också har lätt för att få med dig medarbetare i förändringsarbete. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap, kan sprida arbetsglädje i personalgruppen och har förmågan att få en grupp att arbeta mot gemensamma mål. Som person är du positiv, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform:
Tidsbegränsat förordnande som enhetschef med tillsvidareanställning i grundbefattningen som t ex psykolog eller sjuksköterska. Arbetstid måndag – fredag (40 tim/v).

 

Övrig information:
Vi erbjuder generösa förmåner så som exempelvis flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, fri öppen sjukvård, tjänstepension, flertalet försäkringar samt utökad semester efter 40 år. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7109
Kontakt
  • Sektionschef, Hans Johansson, 0812368245
  • HR-konsult, Jennifer Stolt, 0812338755
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb