Heldygnsvård Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatrisk avdelning 40 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm är en utvecklingsfokuserad klinik belägen med sina 19 enheter i södra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Kliniken tillhandahåller psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen och heldygnsvård till vuxna. Vi betonar tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram och satsar ambitiöst på fortsatt utvecklingsarbete i områdena patientsäkerhet, kvalitet, produktion, medarbetare och ekonomi. Vi är över 850 engagerade och stolta medarbetare som vill kunna erbjuda våra patienter en god, säker och jämlik vård.

Vi söker en biträdande enhetschef till psykiatrisk avdelning 40 som vill vara med att leda, utveckla och driva enheten framåt tillsammans med enhetschef, kompetenta och engagerade medarbetare.

 

Om Psykiatrisk avdelning 40 med inriktning mot affektiv sjukdom
Avdelningen välkomnar patienter med psykiatrisk problematik i behov av heldygnsvård. Vi vårdar främst patienter med affektiv sjukdom och har 16 vårdplatser. Avdelningen arbetar utifrån processkartan för psykiatrisk heldygnsvård och följer patienten genom hela vårdprocessen. Bergenmodellen för att förebygga hot och våld tillämpas på avdelningen och vi ser bemötande som oerhört viktigt.  Avdelningen arbetar enligt Safewards, som i kombination med Bergen ger en trygg och harmonisk avdelningsmiljö som gynnar både patientsäkerhet och personalens arbetsmiljö.

Läs mer på:  Se mer på: www.safewards.se

 

Arbetsuppgifter
Som biträdande enhetschef ingår i ditt uppdrag att på daglig basis coacha, motivera, stödja och utveckla medarbetarna i deras arbete, så att de trivs och känner att de kan bedriva en patientsäker vård.

I uppdraget ingår även personalplanering/bemanningssamordning med hjälp av bemanningsassistent, delaktighet i nyrekrytering med mera. Tjänsten kombineras med kliniskt arbete i samråd med enhetschef. Du är med och bidrar till att avdelningen når sina mål och att resultat uppfylls, utvecklar och förnyar arbetssätt, samt agerar förebild genom ditt engagemang och positiva förhållningssätt. Du kommer också tillsammans med MAL vara en viktig del av avdelningens patientsäkerhetsarbete.
Du kommer ersätta enhetschefen vid dennes frånvaro, dock utan fullt arbetsmiljöansvar som annan utsedd enhetschef har.


Kvalifikationer
Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård, kunskap i Heroma och Take Care ses som meriterande. 
Vi söker dig som är strukturerad och tar ett aktivt ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalgruppen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på avdelningen och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Du delar vår värdegrund som bygger på patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet.

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. Du kommer att arbeta med erfarna kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap för att främja ert samarbete.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5000 kr i årligt friskvårdsbidrag. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (sll.se)

Låter det intressant?
Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess. Provanställning kan komma att tillämpas.
Vi ser så fram emot att få träffa dig och visa mer av vår verksamhet på avdelning 40.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7103
Kontakt
  • Cathrin Widlund, 08-12368447
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, lena.elfstrom@sll.se, 08-12340490
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-11-30

Tillbaka till lediga jobb