Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Perioperativ medicin och intensivvård

Är du undersköterska som gillar ett högt tempo, teamarbete och intensivvård, då är detta tjänsten för dig!

Du erbjuds

 • ett spännande och lärorikt arbete eftersom intensivvården på Karolinska är unik i sitt slag. De patienter som vi tar emot inte kan behandlas på någon annan intensivvårdsavdelning i Stockholm.
 • en central roll i teamet och får en individuellt anpassad inskolning.
 • en personlig kompetensutvecklingsplan som tas fram tillsammans med dig för att erbjuda dig en kontinuerlig fortbildning.     

Självklart får du också ta del av samtliga förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder!

Om tjänsten

Som undersköterska hos oss arbetar du med högteknologisk avancerad intensivvård med nära koppling till forskning och utveckling. Du kan arbeta på en eller rotera mellan bägge våra intensivvårdsavdelningar.

Din roll är i huvudsak att sköta den patientnära omvårdnaden, övervakning av vitalparametrar och mobilisering och du kommer även att möta och stödja patienter och anhöriga i kris, där det är otroligt viktigt att alla patienter och anhöriga bemöts med respekt och empati. Vi arbetar i tvärprofessionella team runt patienten vilket ger dig stora möjligheter att utveckla och bidra med dina kunskaper.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som undersköterska hos oss på Funktion Perioperativ medicin och Intensivvård (PMI) och här finner du mer information om våra intesivvårdsverksamheter.

Arbetstiden är förlagd till dagtid, kvällstid samt helg. Finns även möjlighet till treskift eller enbart natt. Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning.

Vi söker dig som

 • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

 • har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

 • kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2 500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1 350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning. Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.
 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård.

Meriterande:

 • Erfarenhet av intensivvård.
 • Utbildad specialistundersköterska inom intensivvård alternativt akutsjukvård.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med att söka.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla

1. CV
2. Personligt brev
3. bevis om skyddad yrkestitel alternativt betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen. Saknas bevis för skyddad yrkestitel skall betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning skickas med i din ansökan. Här finner du mer information gällande riktlinjer kring beslutet av skyddad yrkestitel för undersköterskor: Undersköterskor får skyddad yrkestitel - Region Stockholm.

Ring gärna till Madeleine af Klint 08-123 748 48 eller Rebecka Schmidt 08-123 701 55 för att höra mer om hur det är att jobba hos oss.

Välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7032
Kontakt
 • Madeleine af Klint, 08-12374848
 • Rebecka Schmidt, 072-5823251
Facklig företrädare
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb