Norra Stockholms psykiatri, Mott psykossjukdomar Alvik


Vi söker dig som tillsammans med patienter och medarbetare vill utveckla och leda den bästa evidensbaserade psykosvården. 

Mottagningen för psykossjukdomar, Alviks Strand är en mycket välfungerande öppenvårdsenhet, i Alvik strax utanför Stockholms innerstad. Vår arbetsplats kännetecknas av hög trivsel, flexibilitet, korta beslutsvägar och stabil kontinuitet i samtliga yrkesgrupper. 

Vi är angelägna om att erbjuda en hög tillgänglighet och en välfungerande vårdkedja, där öppen- och heldygnsvården har ett nära samarbete. Vi ser också patientens delaktighet samt samarbetet med närstående och vårdgrannar som mycket viktigt. Vi erbjuder utredning och behandling utifrån regionala vårdprogram och nationella riktlinjer. På sektionen pågår ett flertal utvecklingsprojekt. 

Mottagningen ansvarar huvudsakligen för patienter med psykossjukdom boende i Bromma, Hässelby, Vällingby och på Ekerö men har även frivalspatienter. På mottagningen, som har 26 medarbetare, arbetar vi i multiprofessionella team bestående av läkare, sjuksköterskor, case manager, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut, arbetsspecialist och sekreterare. Vi arbetar både med patientbesök på mottagningen och med hembesök. Ett mobilt akutteam finns på kliniken, som kan bistå patienterna under jourtid. 

Vi som arbetar här är mycket stolta över det kvalitativa och många gånger livsavgörande arbete vi utför. Vårt arbete präglas av engagemang, arbetsglädje, professionalism, respekt och omtanke både om varandra och om våra patienter. 

 

Arbetsuppgifter 

Som specialistläkare på mottagningen ingår du i ett av våra två multiprofessionella team och utför sedvanliga arbetsuppgifter vid en psykosmottagning, såsom klinisk uppföljning, farmakologisk behandling, fördjupad psykiatrisk diagnostik och LPT-frågeställningar. Vi har ett nära samarbete med heldygnsvården och samverkar även med kommun och inom kliniksektionen.

 

Kvalifikationer 

Leg. läkare, specialist i psykiatri, gärna med erfarenhet av psykosvård. 

Du vurmar för psykosvård och utvecklingsarbete, har god samarbetsförmåga och värdesätter teamarbete. Du är lösningsinriktad, gillar kliniska utmaningar och vill fortsätta utvecklas professionellt.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vi erbjuder dig

Kompetensutveckling, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag, flextid, fri sjukvård i öppenvård och möjlighet att i viss mån arbeta hemifrån när verksamheten tillåter det.  En god och välkomnande arbetsmiljö på plats, högt i tak och sociala tillställningar.

Sektionen erbjuder regelbundna specialistläkarmöten där man har möjlighet att ta del av föreläsningar, utbyta erfarenheter och diskutera komplexa ärenden. Du deltar även i mottagningens läkarmöten och teamhandledning. Sist men inte minst en fantastisk arbetsplats och engagerade kollegor. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!   

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6971
Kontakt
  • Ingunn Egilstad, Enhetschef, 08-12348454
Facklig företrädare
  • Fredrik von Beetzen, fredrik.vonbeetzen@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-16

Tillbaka till lediga jobb