Ambulanssjukvården i Storstockholm AB-AISAB, HK

Är du intresserad av att leda en organisation i förändring? Har du en förståelse för såväl medarbetarperspektivet som för första linjens chefs utmaningar? Har du förmåga att driva verksamheten med ett gott ledarskap och aktivt utvecklingsarbete utifrån ett operativt och strategiskt perspektiv? Då kan du vara den vi söker! 

AISAB har ett brett uppdrag från ägaren Region Stockholm. I uppdraget ryms såväl ambulanssjukvård som psykiatrisk ambulans, intensivvårdsambulans, särskild sjukvårdsledning och transport av avlidna. Vi har även i uppdrag att driva regionens Prehospitala kunskap- och kliniskt träningscenter (KTC) och bedriver också forskning framgångsrikt. 

Hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att tjänsterna vägburen ambulanssjukvårdsjukvård och prehospital läkartjänst i sin helhet ska samordnas och organiseras i regional regi hos regionens ambulansvårdgivare, AISAB. Under våren 2024 kommer AISAB att påbörja övertagandet av affärsområdena Mitt-syd, Syd-ost och Syd-väst. AISAB kommer att organisera de tre områdena i ett nytt verksamhetsområde Syd.  
 
AISAB inrättar en ny roll där vi söker en engagerad verksamhetsområdeschef för VO Syd som uthålligt kan driva och leda utvecklingen tillsammans med verksamhetschef och AISABs ledningsgrupp. 

Om rollen 

I rollen som verksamhetsområdeschef har du ett strategiskt och långsiktigt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhetsområdets ekonomi-, arbetsmiljö-, personal- och utvecklingsfrågor. VO-chefen är biträdande verksamhetschef och ansvarar för att utveckla och följa upp verksamhetsområdet i nära samarbete med verksamhetschef som du rapporterar till. 

Du leder cheferna på ambulansstationerna inom VO syd. En naturlig del i ditt ledarskap är att skapa en gemensam riktning och sammanhang för verksamhetsområdet. Tillsammans tar ni ansvar för att verksamhetsområdet uppfyller sitt uppdrag för kvalitet och kostnadseffektivitet.  

I rollen har du ett nära samarbete med Prehospitalt kunskap- och kliniskt träningscenter, KTC, huvudkontorets stödfunktioner och medicinskt ledningsansvarig läkare inom verksamhetsområdet. Förutom det förväntas du bedriva ett kontinuerligt förbättringsarbete där en central del i rollen är att bidra till forskning, utveckling och innovation i nära samarbete med Prehospitalt kunskap- och kliniskt träningscenter. 

Därtill kommer du att ha en central roll i verksamhetsområdets säkerhetskulturarbete tillsammans med våra stödfunktioner. 

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har: 

 • högskoleutbildning med inriktning hälso- och sjukvård, eller annan kompetens som bedöms som likvärdig
 • genomgått ledarutbildning 
 • flerårig erfarenhet som chef och ledare där du har erfarenhet av att leda andra chefer   
 • erfarenhet av att driva lyckat förändringsarbete på strategisk nivå  
 • god erfarenhet av ledningssystem  
 • goda kunskaper om lagar, regelverk och andra rekommendationer som styr hälso- och sjukvården.  

Det är meriterande om du har:  

 • erfarenhet av prehospital verksamhet 
 • erfarenhet av kultur och värdegrundsarbete.  

Dina kommunikativa egenskaper, lyhördhet för andra och förmåga att se till helheten gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samarbetar bra med andra på olika nivåer i en verksamhet. Då en av dina viktigaste uppgifter är att leda och motivera stationscheferna så att de kan växa och utvecklas i sitt ledarskap behöver du ha ett coachande förhållningssätt och en förmåga att få andra att växa. Du är mål- och resultatinriktad och trivs med att arbeta proaktivt tillsammans med medarbetare och chefer driva och leda utvecklingen framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 

Om rekryteringen och övrig info 

Vi gör urval och kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag! 

AISAB arbetar enligt kompetensbaserad rekryteringsmetod som syftar till att se varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön. 

I den här rekryteringen tillämpar vi test i problemlösningsförmåga och personlighetstest samt begär in utdrag ur polisens belastningsregister. 

Som tillsvidareanställd medarbetare kommer du att bli krigsplacerad inom AISAB. 

Har du frågor?   

Välkommen att kontakta: 
Jani Sundqvist, verksamhetschef, jani.sundqvist@regionstockholm.se, 08-123 120 98 
Åke Östman, VD, ake.ostman@regionstockholm.se, 08-123 120 02 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6948
Kontakt
 • Jani Sundqvist, 08-123 12098
 • Åke Östman, 08-12312002
Facklig företrädare
 • Emil Skoglund, Vårdförbundet, emil.skoglund@regionstockholm.se
 • Tomas Buxbaum, Kommunal, tomas.buxbaum@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb