Södersjukhuset AB, Akut

Södersjukhuset ligger centralt på Södermalm med utmärkta kommunikationer med buss och pendeltåg. På SÖS har vi akutläkarledd akutmottagning där vi arbetar med blandade patientflöden.

Beskrivning

Södersjukhusets akutmottagning är en av Region Stockholms och Sveriges stora akutmottagningar. Vi har haft akutläkare sedan år 2000 och vi växer stadigt. Vi finns i nya lokaler. Vi har goda möjligheter till klinisk forskning i samarbete med flera olika forskargrupper knutna till Karolinska Institutet. 

Totalt har verksamhetsområde Akut ca 300 anställda varav cirka 90 läkare och vi arbetar i interprofessionella team i en lärande organisation där alla yrkeskategorier tillsammans bidrar till värdeskapande vård för patienten.  

Vi erbjuder

Har du ett engagemang för ledarskap, utvecklings- och förbättringsarbete inom akutsjukvård men vill samtidigt jobba kliniskt? Vill du tillsammans med verksamhetsområdets övriga chefer fortsätta att utveckla vår verksamhet på vår akutmottagning tillsammans med ett engagerat, drivet och väl sammansvetsat ledningsteam? 

Du får vara med oss i en lärorik miljö där ingen dag är sig lik och där du erbjuds goda möjligheter att vidareutvecklas i din chefsroll. Individuell kompetensutvecklingsplan tas fram tillsammans med dig för att erbjuda dig en kontinuerlig fortbildning. Du kommer som ny chef hos oss att få gå vårat chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi strävar alltid efter att utveckla vårt arbete, grundat i forskning och evidens, genom en öppen och ömsesidig dialog kring förnyade arbetssätt och metoder.

Arbetsuppgifter

Läkarna är organiserade i akutläkarverksamheten där du kommer att bli en av tre läkarchefer i ett engagerat, drivande och kompetent läkarteam. 

Som läkarchef har du budget- och personalansvar och håller i medarbetar- och lönesamtal. Du rapporterar direkt till verksamhetsområdeschefen och ingår i ledningsgruppen med övriga chefskollegor på verksamhetsområdet. Därmed deltar du i planering, ledning, forskning, handledning och utveckling av såväl akutläkarverksamheten som hela akuten och verksamhetsområdet. Ditt arbete som läkarchef kombineras med 30% klinisk tjänstgöring på akutmottagningen.

Du kommer att ha personalansvar för ett 30-tal läkare. 

Vidare kommer du att driva vårt långsiktiga arbete med att kontinuerligt förbättra och utveckla våra arbetsprocesser och gemensamma arbetssätt tillsammans med övriga teamet. Du kommer till en verksamhet där det finns ett genuint intresse av att vi tillsammans kan skapa en akutmottagning i världsklass som tillvaratar nya rön från forskningen samt att organisationen utvecklas i takt med de krav och förväntningar som finns i omvärlden.

Kvalifikationer

Du är legitimerad specialistläkare i akutsjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet liksom erfarenhet av forskning och utbildning. 

Du är en lagspelare som stimuleras av att ingå i ett delat ledarskap med akutens två andra läkarchefer. Du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt att omprioritera och hantera en verksamhet som kännetecknas av snabba förändringar och ändrade förutsättningar.

Du är en tydlig och klar ledare som kan få gruppen att gå mot samma mål. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och är öppen för nya arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Villkor

Tjänsten innebär ett visstidsförordnande under 3 år som chef med tillsvidareanställning som akutläkare. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6746
Kontakt
  • Martin Nordberg, VO-chef Akut, 08-12362090
Facklig företrädare
  • Klara Strömberg, Överläkare, SACO, 08-12363586
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-16

Tillbaka till lediga jobb