Medicinsk Enhet Neuroradiologi

Har du en specialistexamen i Radiologi eller Bild- och Funktionsmedicin och vill subspecialisera dig? Nu erbjuder vi på Karolinska universitetssjukhuset ST-läkartjänst inom Neuroradiologi!

Du erbjuds

Vi erbjuder en ST-läkartjänst för subspecialisering inom Neuroradiologi. 

Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna och har ett nära samarbete med våra remittenter. Vi bedriver dygnet-runt-verksamhet och är den enda aktören i Region Stockholm med MR-verksamhet dygnet runt. Vi bedriver dessutom en omfattande FoUUI-verksamhet. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Medicinsk enhet Neuroradiologi ansvarar för bilddiagnostik av centrala nervsystemet och huvud-halsområdet hos barn och vuxna, inklusive neurointervention. Hos oss arbetar neuroradiologer, neurokirurger, radiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor, fysiker och administratörer. Totalt är vi ungefär 120 anställda. 

Du kommer att få ett strukturerat utbildningsprogram, inkluderande deltagande i kursverksamhet på europeisk nivå. Du förväntas ta en aktiv roll i det vardagliga kliniska arbetet och ansvarar för att prioritera, leda och tolka de undersökningarna samt att kommunicera resultaten till remitterande kliniker. Som anställd kommer du att ingå i vår neuroradiologiska jourlinje. 

Vi uppmuntrar till deltagande i verksamhetens forskning, utveckling och undervisning som är intimt förbundna med den kliniska vardagen. 

Tjänsten avser subspecialisering inom i neuroradiologi. Sökanden har specialistexamen eller är i slutfasen av sin ST-utbildning i Radiologi. 

Verksamheten bedrivs i både Huddinge och Solna i moderna lokaler med bildutrustning som främjar metodutveckling och forskning. Detta inkluderar exempelvis både fotonräknande DT och ultrahögfälts-MR i klinisk rutin. Tjänstgöringen sker på båda orter då detta är en förutsättning för att kunna uppnå en heltäckande neuroradiologisk kompetens. 

Läs gärna mer om oss här.

Vi söker dig som

 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
 • arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
 • är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation efter AT eller BT och specialistbevis i  Radiologi (eller Bild- och Funktionsmedicin enligt tidigare benämning).
 • Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk. (se Medarbetarportalen)

Observera att BT inte är en integrerad del av denna ST. Du som söker måste genomgått AT eller BT för att vara behörig sökande.

Meriterande:

 • Erfarenhet av aktiv forskning, disputation eller docentur liksom undervisningserfarenhet med goda vitsord. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation

Sex månaders provanställning tillämpas. Anställning av kandidater kan komma att ske fortlöpande under annonsens publiceringstid.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6738
Kontakt
 • Tobias Granberg, 08-12380848
Facklig företrädare
 • Harriet Nyström Läkarföreningen, harriet.nystrom@regionstockholm.se
 • Sara Jacobsen, Läkarföreningen, sara.jacobsen@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb