Södersjukhuset AB, Specialistvård, Onkologiska kliniken

 

För att möta utmaningarna i framtidens hälso- och sjukvård arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet, med patienten i fokus och för en säker vård med hög kvalitet. Genom ett utvecklat ledar- och medarbetarskap och en god arbetsmiljö skapar vi tillsammans ett mervärde för de vi är till för - våra patienter.

 

Om kliniken

Onkologiska kliniken vid Södersjukhuset har ca 200 medarbetare och består av bl.a. vårdavdelning, tre öppenvårdsmottagningar, medicinsk behandlingsenhet, klinisk forskningsenhet och strålbehandling. På kliniken ges samtliga onkologiska terapiformer och vi behandlar patienter med bröst-, tarm- eller urologiska tumörer. Onkologiska kliniken är en kunskapsintensiv verksamhet. Vårt mål är att möta förväntningar om en individanpassad cancervård av högsta internationella standard för alla invånare i Stockholm.  

Enheten är en onkologisk slutenvårdsavdelning med 12 platser som just flyttat in i nyrenoverade lokaler. Här vårdas främst patienter med bröst-, tarm- eller urologisk cancer. Patienterna skrivs in på avdelningen för cytostatikabehandling, punktioner, symtomlindring av biverkningar efter behandlingar, utredning av sjukdom samt vid försämring av sin sjukdom. Avdelningen har en nära samverkan med klinikens övriga enheter samt Södersjukhusets övriga kliniker och andra vårdgivare inom Regionen. I situationer med vårdplatsbrist på andra kliniker vårdas ibland patienter från bl.a. infektion och internmedicin

Om rollen som vårdenhetschef 

Som vårdenhetschef har du ansvar för avdelningens dagliga drift, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Rollen innebär personalansvar för cirka 15-20 sjuksköterskor, undersköterskor och bemanningsassistent. I uppdraget ingår att tillsammans med medarbetare och medicinskt ledningsansvarig läkare på enheten driva utvecklingsarbete på såväl enhets samt klinikövergripande nivå samt ansvara för implementering av nya arbetssätt och rutiner. På avdelningen bedrivs även ett strukturerat kvalitetsarbete med omvårdnadsfokus. Organisationens stabsfunktioner i form av verksamhetsutvecklare, IT-samordnare, HR-partner och Controller finns som stöd. Du rapporterar till Verksamhetschefen och ingår i Onkologiska klinikens ledningsgrupp.  

På Södersjukhuset finns ett chefsprogram med för rollen relevanta utbildningar som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att trivas på jobbet.  

Vi söker dig som

  • Är leg. sjuksköterska med chefserfarenhet  
  • Har ett stort intresse för den onkologiska vården och vill vara delaktig i att utveckla den

Det är meriterande:

  • med specialistutbildning inom onkologi
  • om du har erfarenhet av förbättrings och förändringsarbete
  • om du har genomgått en ledarskapsutbildning  
  • om du är intresserad av forskning

Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös, lyssnar in andra och skapar delaktighet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god organisatorisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.  

Villkor

Tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska med ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande.

Övrigt

Din ansökan är inte komplett utan bifogat examensbevis samt CV. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och ser fram emot din ansökan! 

Södersjukhuset tillämpar även registerkontroll före beslut om anställning.

För ytterligare information kontakta

Verksamhetschef Georg Engel, tfn 072-4574771

 Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6674
Kontakt
  • Georg Engel, verksamhetschef, 072-4574771
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra söder, 070-4843310
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-10-14

Tillbaka till lediga jobb