Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Barnkirurgi

Brinner du för arbetet som barnkirurg? Har du intresse av att leda dina medarbetare och utveckla vår verksamhet ytterligare ett steg? Kan du tänka dig själv som sektionschef? Läs mer om vårt erbjudande och tjänsten här!

Vi erbjuder
Som sektionschef erbjuds du ta det övergripande ansvaret för en mycket bred och stimulerande
verksamhet och bidra till utvecklingen av vår högspecialiserade vård. Hos oss ansvarar vi bland annat för vård av missbildningar i matstrupen, medfött diafragmabråck samt vissa anorektala och urogenitala missbildningar samt Hirschsprung's sjukdom.

Vi ansvarar även högspecialiserad verksamhet inom andra områden, där en stor del av våra patienter kommer från andra regioner, samt för den specialiserade barnkirurgin inom Region Stockholm. Inom verksamheten finns mycket goda möjligheter att bedriva klinisk forskning. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Du får som sektionschef vara med och leda och utveckla en mycket spännande verksamhet. Sektionen för barnkirurgi har ett brett uppdrag som omfattar allt från allmänkirurgi på barn till ett stort högspecialiserat nationellt vårduppdrag. Uppdraget innebär att leda i nära samarbete med chefer för omvårdnadsorganisationen.

Som sektionschef leder du verksamheten inom sektionen och deltar i den Medicinska Enhetens ledningsgrupp. Du ansvarar för vård och utveckling. Du förväntas vara kliniskt verksam motsvarande 50% av heltid.

Du har även personalansvar för omkring 15 medarbetare och arbetsmiljöansvar för den barnkirurgiska läkargruppen där även budgetansvaret ingår.

Målet är att du som sektionschef ska bidra till en välfungerande och dynamisk verksamhet med god arbetsmiljö

Vi söker
Vi söker dig som har förmåga att engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet från medarbetarna. Du är en inspirerande och handlingskraftig ledare som har förmåga att se helheten och mod att agera efter din egen övertygelse. Du har lätt att samarbeta, kan föra en konstruktiv dialog för att utveckla både individ och organisation samt skapa tydlighet kring mål och strategier.

Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller enhetens utveckling, medarbetarnas utbildning och kompetensutveckling.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav: 
- Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Barn- och Ungdomskirurgi
- Erfarenhet av kliniskt arbete inom barnsjukvård
- Bakjourskompetent

Meriterande: 
- God akademisk kompetens, gärna disputerad
- Erfarenhet av forskning
- Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor
- Erfarenhet med personalansvar och budgetansvar
- Formell chefsutbildning.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5828
Kontakt
  • Tomas Wester, 08-12377747
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
  • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
  • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
  • SACO, saco.karolinska@regionstockholm.se
  • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb