Vill du vara med och bidra till utveckling och effektivisering för Stockholms kollektivtrafik? Vi söker nu dig med ett stort engagemang och intresse för både system och redovisning. Du kommer tillsammans med 10 kollegor ingå i vår grupp bokslut och rapportering inom avdelningen Verksamhetsstyrning och ekonomi (VE).

Om tjänsten

Som systemintresserad redovisningsekonom söker vi dig med goda kunskaper inom redovisning med erfarenhet eller intresse av system. Du ansvarar för att stämma av våra biljettintäkter från köp, betalning och periodisering. I rollen ingår att upprätthålla och utveckla processer och rutiner. Du har ett internt kontaktnät med flera olika delar så som resenärsservice, IT och VE.


Du får bland annat jobba med:

 • Avstämning av balanskonton avseende biljettintäkter med komplexa och transaktionsintensiva
  flöden från ett flertal olika försystem.
 • Löpande utredningar och hantering av rutiner och processer kopplat till redovisning och avstämning
  av biljettintäkter.
 • Medverka vid implementering av nya försäljningskanaler och nya biljetter där du bland annat
  ansvarar för att säkerställa att redovisning och skatt blir korrekt samt att avstämningsrapporter och processer finns på plats.


Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen är du som person analytisk, lösningsinriktad, strukturerad, uthållig, självständig, drivande och tilltalas av arbetsuppgifter av utredningskaraktär. Du besitter en strategisk förmåga och kan se helhet och utveckling, samtidigt som du trivs med att arbeta operativt i detaljer.

Vidare har du

 • Akademisk examen inom ekonomi-, med fördel, inriktning redovisning
 • Fördjupad kunskap inom redovisning
 • Goda kunskaper i Excel
 • God förmåga att uttrycka sig i svenska tal och skrift

Det är vidare meriterande om du har arbetat med flera olika system samt har  några års erfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom i transaktionsintensiva ekonomiska flöden.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Grundstroem, tfn   070 786 35 66. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebubn Olofsson, tfn 070 786 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-06-20. Vi ser fram emot din ansökan!

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4952
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Maria Groundstroem, +46707863566
Facklig företrädare
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-20

Tillbaka till lediga jobb