Beskrivning

Kardiologen på Södersjukhuset är med sina 400 medarbetare en av landets största kardiologiska enheter. Vi ligger i framkant inom utveckling och forskning och vi har ett i landet unikt upplägg med ett uppdrag som innefattar allt från medicinsk intensivvård till elektiv öppenvård. Däremellan har vi bland annat intermediärvård, slutenvård, avancerad intervention, dagvård och eget ekokardiografi-lab. Vi bedriver bred forskning inom kardiologi och medicinsk intensivvård, som är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Avdelning 51 är en slutenvårdsavdelning med 24 vårdplatser inriktad mot vård av patienter med akuta koronara syndrom men även andra typer av patientgrupper inom kardiologi och de vanligaste samsjukligheterna.

Vår strävan är att arbeta efter en prioriteringsrond i tvärprofessionella team runt patienten. På avdelningen finns även enhetsledare, omvårdnadsledare, koordinator samt vårdsamordnare som stöd och bollplank i det vardagliga arbetet. Vi arbetar dagligen i nära samverkan med både PCI-lab, hjärtintensiven och akutmottagningen.

Nu gör vi en omfattande satsning på avdelningen med syfte att förbättra arbetsmiljön, patientflödet samt erbjuda ännu högre kvalitativ omvårdnad till våra patienter. Vi kommer att öka bemanningen av omvårdnadspersonalen med ett team vars uppgift blir att ansvara för in- och utskrivningsprocessen av patienterna.

Vår ambition och eftersträvan är att våra medarbetare ska kunna utvecklas i sin yrkesroll på enheten och därför erbjuds löpande utbildningstillfällen på veckobasis. Hos oss tar man också del av mer omfattande utbildningssatsningar inom kardiologi och omvårdnad i form av interna, sjukhusövergripande och regionala utbildningsprogram för sjuksköterskor. Möjlighet finns även till specialistutbildning inom kardiologi eller intensivvård med bibehållen lön. På vår avdelning har vi en lång tradition med flera möjligheter att rotera mot verksamhetsområdets olika enheter som mottagning, koronarintervention med flera.

Vi arbetar löpande med förbättringar av våra vårdprocesser och med tiden finns möjlighet till engagemang i förändringsarbete parallellt med det kliniska arbetet. Vi är en enhet som ser vinsterna med att ta emot studenter som du är med och handleder, med stöd av vår AKA. För dig som vill erbjuds avsatt tid för att gå handledarutbildning.

Arbetsuppgifter

Kliniskt arbete som sjuksköterska på avdelning 51 med i huvudsak patienter med akuta koronara syndrom.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av hjärt- eller akutsjukvård. Du har god kommunikativ förmåga och datavana.

Personliga egenskaper

Du är en person som:

 • är nytänkande och driven
 • har god samarbetsförmåga
 • får patienten att känna sig väl omhändertagen och trygg genom ditt bemötande
 • är flexibel i ditt förhållningssätt då verksamheten är i ständig förändring
 • är engagerad och ansvarstagande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

 • Individuell schemaplanering, dubbel natt-ob-ersättning vid nattarbete, kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.
 • Gediget utbildningsprogram inom hjärtsjukvård med uppe mot 10 årliga utbildningsdagar.
 • Individanpassat inskolningsprogram som sträcker sig över det första halvåret där avstämningar och hospitering på andra enheter inom verksamhetsområdet ingår.
 • Södersjukhuset är centralt beläget i Stockholm med goda kommunikationer nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.
 • Möjlighet till fri friskvård en timme i veckan under betald arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till egen sjukgymnast samt ett friskvårdsbidrag. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 38:15 tim/vecka.

Övrigt

Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden. 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4906
Kontakt
 • Sonja Krig, Vårdenhetschef avdelning 51, 08-12363223
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Centra Söder, 070-4843310
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb