Vill du vara en del och leda ett av tunnelbanans mest komplexa projekt? Nu söker vi projektledare till att leda arbetet med att ta fram morgondagens trafiksyrningssystem på gröna linjen.

Om tjänsten

Projektet och därmed tjänsten präglas av hög komplexitet då en av det mest utmanande moment som kan genomföras i anläggningen är att byta trafikstyrningssystem under löpande verksamhet. Trafikstyrningssystemet är ryggraden i tunnelbana och gör att fordon kan framföras på ett säkert sätt och skapar förutsättningar för vilken trafik som kan levereras. 

Projektet befinner sig just i det tidiga skedet där fokus är att formulera och förankra i rätt mål, kravställning och ta fram de operativa och affärsmässiga koncepten för investeringen. Projektet kommer ha ett stort antal intressenter och kravställare så tjänsten ställer krav på hög förmåga att hantera många gränssnitt och relationer.

Du får bland annat jobba med att:

 • Leda och genomföra projekt mot mål i enlighet mot tid, kostnader och kvalitet
 • Säkerställa att projektet efterföljer Trafikförvaltningens säkerhetsstyrningssystem och krav på miljö och arbetsmiljö. Motta och delegera vidare arbetsuppgifter avseende arbetsmiljö och säkerhet inom projektet
 • Följa upp leverans och resultat för respektive ansvarsområde
 • Utöva ledarskap i projektet där du skapar förutsättningar för dialog, samverkan och eget ansvar
 • Kommunicera projektstatus, risker och problem till ledning, projektteam och intressenter
 • Säkerställa efterlevnad av standarder.

Vem är du?

Vi söker dig som har förmågan att planera, leda, engagera och samordna en projektorganisation i komplexa sammanhang. Som person är du stabil, strukturerad samt tydlig i din kommunikation. Vår verksamhet är affärsintensiv och har många interna och externa intressenter vilket ställer höga krav på din förmåga att samverka och skapa en förtroendefulla relationer. För att möta beställande organisations förväntningar är det också viktigt att du är affärsmässig och resultatorienterad.  Du har en förmåga till helikopterperspektiv för att se hela kollektivtrafiksystemet, hur projektens gemensamma leveranser passar in samt kopplingen till trafikförvaltningens uppdrag i stort. Du som medarbetare på trafikförvaltningen är en del av ett viktigt samhällsuppdrag, där människa, miljö och samhällsnytta står i fokus som vi tror att du triggas av.

Vidare har du:

 • Minst 5 års erfarenhet av projektledning varav minst 2 år i projekt med tekniskt innehåll
 • Erfarenhet av projektledning inom infrastruktur, bygg och anläggning, fordon eller BEST (bana, el, signal, tele) eller annan relevant bransch
 • Kunskap om systemuppbyggnad samt kan tillämpa ett metodiskt arbetssätt för att angripa komplexa systemstrukturer
 • Förmågan att utrycka dig affärsmässigt på engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:

 • Högskoleutbildning inom till exempel samhällsbyggnad, lantmäteri, maskinteknik, industriell ekonomi eller annan relevant utbildning
 • Projektledarutbildning eller certifiering inom IPMA eller PMI
 • Erfaret från att bedriva projekt i olika faser så som konceptframtagande, planering och/eller genomförande
 • Erfarenhet av utvecklingsprojekt.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner och villkor här.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Kungsholmen. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Ekman, tfn 08-123 338 39. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 08-123 338 79. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag! Intervjuer sker efter sista ansökningsdag den 21.a augusti. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4899
Kontakt
 • Karin Ekman, 0707863839
 • Anna Papatziamos, 0707863879
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-08-21

Tillbaka till lediga jobb