Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, Ekonomiservice, Reskontra

Är du en lösningsorienterad Ekonomiassistent med öga för detaljer som tycker det är viktigt att det du gör om dagarna bidrar till någonting positivt? Då kan jobbet på serviceförvaltningen vara rätt för dig! Vi söker dig som vill arbeta brett med ekonomiuppgifter inom kund- och leverantörsreskontra och få möjlighet att utvecklas både tillsammans med teamet och personligen.

Om tjänsten

Tjänsten som Ekonomiassistent är placerad på reskontra inom enheten ekonomiservice på serviceförvaltningen. Teamet jobbar med vårdrelaterade flöden i olika typer av kontroller, avvikelsehantering men även en hel del support via mail och telefon till våra kunder. Teamet består av 8 medarbetare varav en teamledare och vi är totalt 22 personer inom enheten. Som Ekonomiassistent kommer du bland annat att ansvara för kontroll av leverantörsfakturor, påminnelsehantering, kundfakturering och uppföljning av förfallna kundfordringar.

Vi som förvaltning och enhet är inne i en spännande förändringsresa där ditt engagemang och din kunskap kommer att uppskattas.

Vem är du?

Som person är du noggrann och lösningsorienterad med öga för detaljer. Du är en serviceinriktad lagspelare med en vänlig och professionell framtoning som ger det lilla extra. Vi ser också att du är en god kommunikatör som är öppen för förändring och kan hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har utbildning inom ekonomi på eftergymnasial nivå eller motsvarande erfarenhet. Vi ser också att du har några års erfarenhet av att arbeta med reskontra eller ekonomirelaterade arbetsuppgifter. Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift och självfallet har du god systemvana och erfarenhet av Excel.

Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat i Raindance, hanterat stora fakturaflöden, arbetat inom offentlig sektor, större bolag och/eller shared service center ser vi det som en fördel.

Självklart har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Möjlighet till flextid och arbete hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i nya lokaler på Lindhagensgatan 100. Hit tar du dig enkelt med tunnelbana eller buss. 

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt genom att skicka in CV och personligt brev. 

Som ett andra steg i rekryteringsprocessen kommer vi att använda oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Provanställning kan bli aktuell.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4892
Kontakt
  • Malin Jansson, Enhetschef Ekonomiservice, 072-4596669
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb