MediCarrier AB, Säkerhet och beredskap

MediCarrier är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. Från 1 januari 2021 ansvarar MediCarrier även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, hanterar 9 000 orderrader per dag och gör 30 000 angöringar per månad.

Din roll Tjänsten som brandskyddsansvarig innebär att driva, samordna och utveckla bolagets brandskyddsarbete utifrån gällande lagstiftning och föreskrifter.

Det är en ny roll med stora möjligheter att i samråd med säkerhetschef forma innehållet i tjänsten.

Huvuduppgifter

Du kommer exempelvis att arbeta med frågor som berör brandskydd, ADR, transport farligt gods, lagring och hantering av farliga kemikalier och brandfarlig vara.

Du samordnar och utvecklar bolagets brandskyddsarbete med allt från att sätta den långsiktiga strategin, till att implementera arbetssätt, samordna resurser och följa upp brandskyddsarbetet.

Du bevakar omvärlds- och lagförändringar samt driver förbättringar inom brandskydd i nära dialog med verksamheten.  

Som brandskyddsansvarig kommer du också vara systemägare för brandlarmsystemet, delta i upphandlingar och i projekt, förankra arbetet internt, kravställa och följa upp avtal rörande våra hyrda lokaler gentemot hyresvärdar samt ta fram relevant information och utbildningsmaterial till verksamheten.

Du ansvarar även för att bolagets styrdokument och handlingsplaner inom området är i linje med gällande lagstiftning och föreskrifter.

Du stöttar utveckling och implementering av brandskydd- och säkerhetstänk i organisationen. Du följer upp incidenter och att tillstånd och rutiner efterlevs.  Samverkan med Region Stockholms brandskyddsnätverk ingår också och du har en central roll i arbetet med att ställa och följa upp brandskydd i det regelbundna risk- och sårbarhetsarbetet.

Förutom ovan kommer du även vara en del av det löpande och systematiska säkerhetsarbetet på MediCarrier. 

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen samt en påbyggnadsutbildning som brandskyddsledare eller motsvarande. Det är meriterande om du även är utbildad inom brandfarlig vara, säkerhetsrådgivare farligt gods eller ADR.

Du har flera års erfarenhet från arbete med brandskydd både på strategisk- och operativ nivå. Vidare har du god förståelse av lagar och föreskrifter inom området och erfarenhet av att implementera dessa i verksamheten.

Du har erfarenhet av upphandlingar och kravställning gentemot leverantör. Om du har arbetat med upphandlingar inom offentlig sektor är det meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad och har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en god pedagogisk förmåga och att du kan initiera, planera, prioritera samt verkställa åtgärder. Du har ett serviceinriktat tänk och du trivs med många kontakter och har en god kommunikativ förmåga. Vi förutsätter också en förmåga att kunna formulera dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kompetens, pålitlighet, samverkan och öppenhet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Bakgrundskontroll kommer göras innan anställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Allmän information

Vi erbjuder dig ett intressant, utvecklande och meningsfullt arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Vårt arbetsspråk är svenska.

Hälso- och sjukvården är en bransch i fokus, varuförsörjningsfrågan blir en allt viktigare angelägenhet och därmed har vi många utmaningar och möjligheter framför oss. Då MediCarrier är ett bolag inom Region Stockholm arbetar vi utifrån regionens värdeord samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Våra medarbetare har mångkulturell bakgrund som berikar vår arbetsplats. Vårt kontor finns i Spånga/Lunda.

Organisatorisk tillhörighet inom bolaget är avdelningen Säkerhet och beredskap och du rapporterar till säkerhetschefen.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Spånga
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4871
Kontakt
  • Sara Hansson, 0725828760
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tillbaka till lediga jobb